Op 4 november organiseren de Vlaams Belang Jongeren de eerste Nacht van de Militant. Rechts Actueel vroeg zich af wat dit juist inhoudt en trok naar het Madouplein in Brussel voor een gesprek met Barbara Pas, kamerlid voor het Vlaams Belang en voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Rechts Actueel is alvast vertegenwoordigd tijdens deze ‘nacht’. Eén keer als onderdeel van een panelgesprek, één keer als moderator van een ander panelgesprek en nog eens met een infostandje. Kom dus zeker massaal af!

Op 4 november vindt de Nacht van de Militant plaats, wat houdt dit juist in?

Met de Nacht van de Militant plaatst VBJ het militantisme centraal. De militanten zijn de absolute draagkracht van zowel VBJ, het Vlaams Belang als de hele Vlaamse Beweging. Het is dat wat we op 4 november in de verf willen zetten.

Specifiek naar de Gentse studenten gericht voorzien we om 18u bij wijze van voorprogramma (op inschrijving) een kruisverhoor met Filip Dewinter en Tanguy Veys. Om 19 uur openen we dan de deuren met een soort verenigingenmarkt. Naast VBJ zullen ook andere organisaties aanspreekbaar zijn met een infostandje, denken we maar aan ’t Pallieterke, TAK, Voorpost, Radio Rapaille, NJSV, NSV!, KVHV, de Flandriens, enzovoort. Er komen ook enkele actie-opdrachtjes met inzet.

Tijdens het avondprogramma zijn er interessante sprekers en voorzien we panelgesprekken met de deelnemende verenigingen rond ‘Militantisme en media’, ‘Militantisme en jongeren’ en ‘Militantisme en actiegroepen’. ’s Avonds volgt een muzikale afsluiter en gratis vaten.

Is voor VBJ militantisme een belangrijk gegeven? Met andere woorden, is actievoeren van belang en waarom?

De werking van VBJ is gestoeld op drie pijlers: actie, vorming en kameraadschap. Wij zijn geen actiegroep, maar actie voeren is ook voor ons noodzakelijk. Het blijft een belangrijke manier waarop wij onze ideeën kenbaar maken. Iets aankaarten door middel van een ludieke of provocerende actie kan een efficiënte manier zijn om er de aandacht op vestigen.

Zal er een vervolg komen op deze Nacht of betreft het een eenmalig gebeuren?

Voorlopig zetten we alles op alles om deze editie tot een goed einde te brengen. Nadien komt een evaluatie en zien we wel of er een vervolg komt. Eind vorig jaar deden we hetzelfde na een eerste editie van “Goed GezinD”, een dag voor het jonge gezin. Dat viel bijzonder in de smaak dus daar maken we nu een jaarlijkse gewoonte van. De volgende editie van de “Goed gezinD” gaat door op zondagnamiddag 11 december in Humbeek bij Grimbergen.

Als de formule aanslaat zal ook de Nacht van de Militant in de toekomst herhaald worden. Het is alleszins de bedoeling om jaarlijks een activiteit te wijden aan al deze verenigingen. Het belangrijkste is nu echter dat al deze organisaties een strijdbare en gezellige avond tegemoet kunnen gaan. Dat kan op vrijdag 4 november in hartje Gent.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “VBJ organiseert: Nacht van de Militant. Rechts Actueel neemt actief deel aan deze ‘nacht’”

  1. […] Rechts Actueel zal op 4 november 2011 actief deelnemen aan de Nacht van de Militant van VBJ. In een panelgesprek zal Rechts Actueel samen met Radio Rapaille en ‘t Pallieterke het belang van de ‘rechtse’ media verduidelijken. Uiteraard roepen wij onze lezers dan ook op om op 4 november naar dit evenement in Gent af te zakken! U bent voor en na meer dan welkom aan onze infostand. Vertel het voort! Meer info vind je door hier te klikken. […]

Trending

%d bloggers liken dit: