Antifascisten betogen te Rennes….tegen bijeenkomst die er niet is

Egalité et Réconciliation (EER), de Franse organisatie rond Alain Soral, had onlangs de extreem-linkse kant van het spectrum goed bij de neus. EER kondigde aan een bijeenkomst te houden in Rennes waar Alain Soral zou spreken. Uiteraard werd er direct “tegengemobiliseerd”.

Rechtse militanten die al in contact zijn gekomen met antifa kennen het stramien ondertussen al wel. Organiseer iets dat hen niet bevalt, een braai is soms al genoeg, en ze staan daar een hoop lawaai te maken. “Extreem-rechtse nazifascistische racistische populisten”, om even hun “argumentatie” samen te vatten, “hebben geen recht om hun onverdraagzaam gedachtegoed te uiten“.

En zo ging het ook in Rennes. De Nouveau parti anti-capitaliste, de Europe Ecologie les Verts en andere linkse en extreem-linkse organisaties mobiliseerden. 150 antifascisten daagden op voor een betoging tegen de bijeenkomst waar toch enkel maar “haat zou worden gezaaid”. Klein detail was links niet opgevallen: de bijeenkomst ging niet door, wat aangekondigd was nog voor hun mobilisatie was begonnen.

Aldus werd Rennes getrakteerd op een stoet van rebellen zonder doelwit. Je moet het maar meemaken.

One comment

  1. Misschien zat Soral met zijn moslimpatriotten wel gewoon in de moskee verderop…

Comments are closed.