OCMW Betekom koopt luxeflat voor €275.000 voor vluchtelingen

Als u jong bent en op zoek naar een huis, dan zal het u ongetwijfeld bekend voorkomen wanneer ik u vertel over de hoge vastgoedprijzen. Wanneer u zelfs maar een klein huisje wil kopen, dan is de kans groot dat de lening daarvoor zal afbetaald zijn wanneer u kleinkinderen op uw schoot hebt. Tenzij u een vluchteling bent in België uiteraard.

In Betekom heeft een OCMW immers een luxeflat gekocht voor vluchtelingen en heeft daar een mooie € 275.000 voor neergeteld. Andere bewoners reageren kwaad. Voor hen is het bezitten van zo’n luxeflat immers een droom, zij huren het voor € 750 per maand, wat zeker ook geen klein bedrag is. Gratis wonen in zo’n flat is nu echter ook mogelijk. Het enige wat men moet doen, is zich als vluchteling laten registreren en niet of amper werken. Dan is het alsof het goddelijke manna uit de hemel valt.

4 comments

 1. Toevallig of niet, of werd er niet over nagedacht, was er na dit onderwerp op Terzake een reportage over Brugge die een premie verhoogde tot 10000€ voor renovaties aan oude woningen in de binnenstad. Je zag op de beelden een jonge man wat klungelen met een job die hij naar mijn mening beter zou uitbesteden maar tot daar toe, hij zal het kostenplaatje wel gemaakt hebben en dat kon er waarschijnlijk net niet meer af, dat even ertussen door.
  Wat een contrast met de vorige reportage van die avond waar zelfs de matrassen klaar stonden om de cultuurverrijkers de nodige rust aan te bieden in dit land van melk en honing. Heeft die vader van de vier kinderen een job, de moeder? Mogen ze wel werken? Hebben ze wel het juiste statuut om te mogen werken. Hallucinant. Zo het eerder niet logisch zijn het jonge koppel in Brugge die alles voor en na moeten doen en de nieuwe landgenoten zouden ruilen, want voor die laatsten ligt het geld effectief op straat te rapen. Hoeveel landgenoten zal hij beeldjes sturen van zijn “geslaagde” immigratie en of ze de tamtam even willen doorspelen van deze win for life? Mogen we ook beeldjes zien een half jaartje verder hoe het nieuwe nestje er zal uitzien? Met hoeveel families ze er dan wonen?
  En dan was er dat volgevreten manwijf, baos van de OCMW, die even kwam uitleggen dat dit de normaalste zaak van de wereld is. Heeft dat creatuur ooit één dag een economische bedrijvigheid gehad waar het knokken is om de job te behouden? En dat soort gaat dan beslissen waar de zuur verdiende centen van anderen aan besteed zullen worden. In Nederland noemen ze dat linkse hobby’s.
  En terwijl de jonge koppels in Brugge ieder vrij moment hun vermuft kot oplappen met een aalmoes waarvoor ze meer dan de helft van hun loon moeten afgeven, kunnen de nieuwe landgenoten rondtoeren met gratis openbaar vervoer, verdwaast door zoveel vrijmoedigheid, het nieuwe land verkennen. Het eerste jaar spendeert heel de familie heel veel tijd in de medische sector, beugels voor de kinderen, knieoperatie voor vader, en moeder die voor een eerst een gynaecoloog raadpleegt moet door deze stresserende ervaring psychologisch bijgestaan worden. Een langdurend proces van integratie georganiseerd door de immigratie industrie, de werkcreatie-organisatie van de overheid zeg maar.
  Wat is er nodig eer het volk op straat komt? Maar vergis je niet heren en dames “VOLKSVERTEGENWOORDIGERS”, geestelijk worden de guillotines klaargezet om de eigen veelvraten hun verdiende loon te geven.
  Las ik eerder niet dat een gevangene honderdduizend euro per jaar kost, voilà, nu weten we waarom de schuld één miljard per maand toeneemt, meer dan zestig percent van de bevolking leeft van een of andere vorm uit de staatsruif, Griekenland lonkt mensen.

Comments are closed.