Goudse burgervader vermaakt zich opperbest (van uw geld!)

Zestien heerlijke reisjes naar het Afrikaanse dorp Elmina te Ghana zijn er gemaakt door de Goudse Burgemeester Wim Cornelis (PVDA). Twaalf reizen waren hiervan op kosten van de gemeenschap. Cornelis declareerde vaak de vlucht en soms ook het hotel. Alsmede heeft dezelfde man daar een tweede huis laten bouwen en dat was de aanleiding voor de recent ontstane ophef. Uit een rapport van accountantsbureau KPMG blijkt dat de burgemeester regels heeft overtreden, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij daardoor goedkoper uit was.

Burgemeesters van de PVDA die regels overtreden, het lijkt de laatste tijd wel een epidemie. Het internet en enkele nieuwe omroepen (zoals Pownews) hebben duidelijk de grip van de PVDA op de maatschappij doen verzwakken. Ze komt steeds minder weg met haar sjoemelpraktijken. Het KPMG rapport drukt het gesjoemel van Cornelis overigens wel heel omzichtig uit,

Door de gemaakte keuzes in deze samenloop van betrokkenheid is de schijn van mogelijke belangenverstrengeling niet expliciet vermeden.

Nederland kent Gouda overigens vooral vanwege de Marokkaanse jongeren, die er sinds jaar en dag overlast veroorzaken. Er is dan ook al jarenlang kritiek op dezelfde burgemeester vanwege de manier waarop hij en zijn bestuurders op de overlast reageren. (niet, laconiek, slap, etc..) Er zijn zelf al enkele malen Kamervragen gesteld over de toestand in de stad.

De Goudse gemeenteraad vond gisteravond tijdens de raadsvergadering niet dat burgemeester weg moet. Cornelis gaat overigens wel eerder dan gepland met pensioen, in 2012 in plaats van in 2014. Gouda is dus bijna van hem af. Wellicht kan hij dan vertrekken naar zijn huisje in Ghana.