‘Trader’ op BBC: “Ik wacht op een crisis om rijk te worden” (UPDATE: HOAX?)

Eerder schreven we: ‘Kijk en huiver van de visie van Rastani, een onafhankelijke trader. “Het kan ons niet schelen hoe we de economie herstellen, wij willen geld maken. Wij dromen van dit soort crisissen.

Intussen zoemt het van de geruchten op internet dat de BBC stevig te grazen is genomen door ‘The Yes Men’, een berucht groepje acteurs dat nepverklaringen aflegt namens grote bedrijven om te shoqueren.  De zogenaamde ‘trader’ vertoont immers treffende gelijkenissen met de acteur die al in 2007 de BBC te grazen nam door zich valselijk uit te geven voor een woordvoerder van het bedrijf ‘Dow Chemicals’.  Stel u onderstaande man enkele jaren ouder voor, met ander kapsel, let op de oren en de ogen en de gelijkenis is inderdaad treffend…

http://www.youtube.com/watch?v=LiWlvBro9eI&feature=player_embedded#!

Maar, om het helemaal verwarrend te maken: de man in kwestie blijft volhouden een échte trader te zijn, terwijl de Yes Men betrokkenheid ontkennen. ..

One comment

Comments are closed.