Bulgaarse nationalisten voeren strijd tegen Roma-zigeuners VIDEO

In Bulgarije zijn de nationalisten er in geslaagd om het thema van de aanstaande presidentsverkiezingen te bepalen. De zittende president kan er uiteraard niet mee lachen, maar is zelf wel de reden dat de nationalisten de media halen. Mafia, corruptie, moord en zo meer. Het leest allemaal sappig, maar het is de realiteit in Bulgarije.

Wat is er gebeurd?

Een negentienjarige Bulgaar werd (vermoedelijk) vermoord door de lokale mafiabaas in Katunitsa. Deze zigeuner, Kiril Rashkov – beter bekend als Tsaar Kiro – kreeg daaropvolgend bezoek van een 500-tal woedende inwoners van het verder weinig betekenende dorpje. De menigte bekogelde één van zijn huizen met stenen en zijn Mercedes kreeg tevens de volle lading.

Wat is het werkelijke probleem?

Rashkov mag ongestoord zijn gangen gaan van de (lokale) overheid die diens criminele activiteiten door de vingers ziet. De beruchte mafiabaas heeft tevens de politie in zijn binnenzak zitten. Het is met andere woorden een verhaal dat we al zo dikwijls mochten horen.

Wat is het resultaat?

De opstandige nationalisten krijgen steun vanuit heel Bulgarije en de regering ziet op die manier een herverkiezing van hun president in het water vallen. Onze vrienden van Ataka weten handig gebruik te maken van deze sfeer om hun presidentskandidaat naar voren te schuiven en alle aandacht te geven, namelijk Volen Siderov.

In verschillende Bulgaarse steden werden ondertussen anti-Roma marsen gehouden en de sympathie voor Ataka stijgt zienderogen. Uiteraard leidt dit tot de gekende linkse paniekreacties waarbij men nu poogt om het ‘nieuwe’ thema voor de presidentsverkiezingen te doen wijzigen. De échte problemen verdoezelen dus. Rashkov, de wannabe Al Capone van Bulgarije, is ondertussen wel opgepakt en riskeert 6 jaar cel. Of deze schijnvertoning zal verhelpen dat Ataka goed zal scoren met de verkiezingen is maar zeer de vraag.

One comment

Comments are closed.