Met RechtsActueel hebben we ons altijd kritisch opgesteld ten aanzien van de oorlog in Libië. Maar we vonden onlangs een berichtje terug op de webstek van de Gazet van Antwerpen van 26 mei 2009. Dat handelt over een staking geleid door het ACV omdat… ze wapens wilden kunnen leveren aan Khadaffi.

In FN Zutendaal en FN Herstal werd die dag het werk neergelegd omdat de Waalse ministers geen wapens wilden leveren aan Khadaffi. Bevoegd minister Demotte werd toen vooral geviseerd door het ACV. Dat ACV wees erop dat Frankrijk wapens levert aan Khadaffi, dat FN zo werkzekerheid voor vijf jaar kan bieden en dat dus België ook maar wapens moet leveren aan Khadaffi. Een vakbondsdelegatie zou tenslotte een bezoek brengen aan Demotte en vertegenwoordigers van de belangrijke politieke partijen te Wallonië om zo de vakbondseisen kracht bij te zetten.

Benieuwd wat het ACV vandaag de dag van die actie zou denken.

N.B.: als u wil weten hoe het afgelopen is, de afbeelding bij dit artikel is een Libische rebel die een FN-wapen vasthoudt dat gevonden is in de wapenarsenalen van Khadaffi.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: