Russische machtsoverdracht Medvedev naar Poetin

Dimitri Medvedev heeft Vladmir Poetin voor de media en zijn partij geduid als de volgende President van Rusland. Poetin heeft van zijn kant Medvedev naar voren geschoven als de voorman van het ´Populaire Front´ de beweging van de partij ´Rusland Een´ voor de volgende verkiezingen. Er is dus geen sprake van een conflict tussen de twee, zoals bijvoorbeeld ook in de Nederlandse media wel werd gesuggereerd.

Er zou onvrede zijn en Medvedev zou geen afstand willen doen van zijn rol als President van Rusland, ten gunste van Poetin. Dit blijkt nu echter niet het geval te zijn, beide lopen al jaren gewoon dezelfde pas.

Vanaf 2000 heeft Poetin Rusland, dat door internationale bedrijven na de val van het communisme werd leeggeroofd, met enkele hervormingen weer een sterke internationale positie teruggegeven. Hij is dus nog steeds uitermate populair in Rusland.