Veroordelingen in zaak rond actie MDTB (2)

Eerder schreef ik al dat er sprake was van een drietal veroordelingen n.a.v. gewelddadigheden tegen dierenrechtenactivisten van de MDTB. Dat is natuurlijk opmerkelijk, want wie gaat nu op klaarlichte dag folders uitdelende activisten mishandelen? Je zou dan ook van een rechter verwachten dat hij dergelijke individuen dan ook eerder zou doorverwijzen naar een psycholoog of wellicht TBS zou opleggen. Zeker ook omdat ze eerder voor dergelijke vergrijpen zijn veroordeeld.

Op de dag zelf werden de activisten van de MDTB bij de rechtbank ook nog geïntimideerd en na de zitting opgewacht door een groepje krakers. Het drietal boefjes van de AFA die zich lieten inrekenen door de politie hebben dus een straf ontvangen en dat heeft tot woede geleid bij de kompanen. Het betreft hier overigens Karol Krolczyk (1978), Sander Roeleveld (1981) en Rosa Sophie Hubert (1988).