Liechtenstein blijft bij verbod op abortus

In een referendum heeft de bevolking van Liechtenstein zich uitgesproken tegen abortus. Vijftig procent van de kiezers stemde tegen het voorstel om abortus in de eerste twaalf weken van de zwangerschap toe te laten of indien het kind gehandicapt zou zijn.

Prins Alois, heerser over Liechtenstein met grote macht, had reeds aangekondigd dat hij zijn grondwettelijk veto zou gebruiken indien het wel werd goedgekeurd. Voorstanders van het voorstel tot kindermoord in de moederschoot zullen nu uiteraard wel beweren dat dit kiezers heeft ontmoedigd op te dagen. Wij kunnen ons echter alleen maar verheugen bij de volkse afkeer van abortus en het feit dat tenminste één staatshoofd in Europa nog niet bereid is om kinderen te laten vermoorden. Wanneer we kijken naar de abortuscijfers hier kunnen we enkel concluderen dat de inwoners van Liechtenstein een wijze beslissing hebben genomen.