Op zondag 18 september spraken priesters in het Heilige Land hun zegen uit over de Palestijnse aanvraag tot staatserkenning bij de VN. Voormalig Latijns patriarch Michel Sabbah, een christelijke Palestijn, was hier heel duidelijk een voorstander van in zijn preek te Nabloes.

Ook in een gezamelijke verklaring van katholieke, orthodoxe, anglicaanse en lutheraanse priesters werd er gesproken over een gezamelijke steun voor een Palestijnse staat. Ook riepen zij op tot terughoudendheid in het gebruik van geweld of sterke uitspraken in de aanloop naar de Palestijnse aanvraag. Palestijns eerste minister Abbas zou deze week, op 23 september, bij de VN een aanvraag tot erkenning van de Palestijnse staat indienen. Israëlisch eerste minister Netanyahu reist dan weer rond om dit tegen te houden. De V.S.A., onvoorwaardelijk bondgenoot van Israël, en Israël zelf hebben reeds gezegd dat deze aanvraag de vredesgesprekken zouden schaden. Ook zou de V.S.A over deze aanvraag hun veto uitspreken, waardoor de Palestijnen bot zouden vangen.

De vredesgesprekken tussen Palestijnen en Israëli’s liggen al even stil sinds Israël weigerde de bouw van kolonies op Palestijns gebied stil te leggen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: