Betoging te Linkebeek: meer dan 5000 deelnemers

Vandaag vond, zoals uitgebreid aangekondigd op onze webstek, de betoging “Dwars door Linkebeek” plaats. Meer dan 5.000 mensen namen deel aan de betoging, georganiseerd door het Taal Aktie Komitee en de Vlaamse Volksbeweging. De Vlaamse Beweging tekende present. Fotoverslag hier te bekijken

Er waren zo’n 1.500 mensen ingeschreven voor de bussen, maar uit Vlaanderen was er nog een grote opkomst met individuele auto’s. De pendelbussen tussen de parking en de verzamelplaats, waar ook nog mensen met auto’s aankwamen, hadden meer dan het voorziene werk voor zich. Een halfuur voor de betoging wist de politie te melden dat er 4.900 deelnemers waren, een verdere toevloed bracht het getal boven de 5.000.

Zoals gezegd was de ganse Vlaamse Beweging aanwezig: het VNJ, de VVB, NSV!, KVHV, TAK en Voorpost om maar enkele van de organisaties te noemen. Ook veel mensen die al jaren niet meer hadden deelgenomen aan een betoging, of nog nooit zelfs, waren aanwezig. Opvallend was de stoet met zwarte vlaggen van het KVHV die met rouwkransen en met zwarte vlaggen het akkoord betreurden, later daar meer over.

Na de betoging volgden nog strijdbare toespraken van de organisatoren waarna men ordelijk terugwandelde naar het beginpunt. Daar ging men terug naar de bussen of naar de auto’s en kon men terug naar huis keren na nog een deugddoende babbel met vrienden en bekenden. Damien Thiéry (FDF) zijn hysterisch gedoe over de betoging bleek dan ook volledig ongegrond.

Foto’s en andere media volgen nog!