Nick Griffin (BNP) geeft BBC koekje van eigen deeg

In de aanloop naar de vorige Europese verkiezingen in 2009 zag de Britse openbare omroep BBC zich verplicht ook de voorzitter van de British National Party (BNP), Nick Griffin, uit te nodigen voor het drukbekeken programma ‘Question Time’.  De BBC wordt vaak aangeduid als ‘kwaliteitsomroep’, maar is net als de rode VRT een anti-nationalistische propagandatoeter.  Toen Griffin dus de zaal binnenkwam bleek die volgestouwd met joelende BNP-tegenstanders.  Het werd dus geen ‘normaal’ politiek interview, maar een slachtpartij.

Op de BNP-website worden nu hilarische beelden getoond van Griffin’s tegenzet.  Een ploeg van de BBC wilde hem komen interviewen, maar in plaats van zoals verwacht terecht te komen in een leeg kantoor met enkel Griffin, werden ze ontvangen in een zaal… vol met BNP-sympathisanten.  De verbouwereerde blik op het gezicht van de BBC is heerlijk.  Een koekje van eigen deeg!

Deze beelden zijn maar een ‘teaser’, de BNP kondigt de publicatie van de hele reportage aan voor later.   De BNP verwacht immers een nieuwe laster- en leugenaanval van de BBC, en wil daar als het zover is gepast op antwoorden.

http://bnptv.org.uk/2011/09/a-taste-of-their-own-medicine/

2 comments

  1. Goed gezegd! Er wordt waarschijnlijk een tweede teaser gelanceerd (vanwege de BNP) om zoveel mogelijk gebruik te maken van de propaganda hetze door de BBC & the kranten.

Comments are closed.