“Binnen tien jaar oorlog in Europa”

Één van de grote financiële reuzen, het Zwitserse UBS, publiceerde onlangs een studie. Het waarschuwt voor de gevolgen van een eventueel uiteenvallen van de euro. Dit zou volgens deze studie gepaard gaan met burgeroorlogen en extreem geweld.

Normaal gezien levert UBS zeer droge en analystische rapporten, deze keer was de toon net dat beetje hysterischer dan normaal. Het waarschuwt dat door maatschappelijke onrust de staten hard zullen moeten ingrijpen en dat basisrechten als eigendomsrecht wel eens zouden kunnen komen te vervallen.

Op woensdag 14 september 2011 waarschuwde de Poolse minister van financiën Rostowski, Polen houdt momenteel het Europees voorzitterschap, voor de gevolgen. Tevens stelde hij dat in de rijke landen de werkloosheid zou verdubbelen over een periode van twee jaar. Volgens een gesprek dat hij zou hebben gehad met iemand van een grote bank zou oorlog afwenden in Europa binnen nu en tien jaar bijna onmogelijk zijn. Val van de euro of niet. Na zijn toespraak zei hij tegen journalisten dat hij zijn woorden nog gewikt en gewogen had.

Men kan uiteraard vragen stellen bij deze boude beweringen. Anderzijds moet men ook eens overdenken hoe ver de huidige staten willen gaan om hun financiële en politieke elites te redden ten koste van hun volk. En dat is afschuwelijke ver.

One comment

  1. ‘Anderzijds moet men ook eens overdenken hoe ver de huidige staten willen gaan om hun financiële en politieke elites te redden ten koste van hun volk. En dat is afschuwelijke ver.’
    Dat zal inderdaad steeds verder gaan zolang de gewone man in de straat, de hardwerkende Vlaming/Europeaan alsook de niet-werkenden ongeacht omstandigheden, Luxe als een idool blijven aanbidden en zich voortdurend laten verblinden door de neoliberale sermoenen.

Comments are closed.