Naar aanleiding van de zogeheten ‘meest zuivere’ splitsing van BHV sprak Rechts Actueel met Bart Laeremans. Laeremans is senator voor het Vlaams Belang en was jarenlang actief als kamerlid voor diezelfde partij. Hij wordt door vriend en vijand geprezen vanwege zijn niet aflatende inzet tegen de verfransing van Brussel en de Rand en zijn dossierkennis terzake. Het mag niet verbazen dat voor hem dit akkoord een ramp is voor de Vlamingen in en rond Brussel.

Bart, wat betekent dit akkoord nu voor Brussel en de Rand?

“Wel het is eigenlijk heel simpel doch desastreus voor de Vlamingen in deze regio: men creëert met dit akkoord niet minder dan een Groot-Brussel waartoe dus 25 gemeenten behoren, de zes faciliteitengemeenten inclusief. De zes faciliteitengemeenten (Linkebeek, Kraainem, Drogenbos, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem nvdr.) worden nu nog meer dan voorheen de speelbal van de Franstalige partijen.

Het akkoord voorziet dat in deze gemeenten de inwoners kunnen kiezen of ze voor een lijst in Vlaams-Brabant kiezen of voor een lijst in Brussel. Dit is absurd aangezien deze gemeenten niet op het grondgebied van het Brussels Gewest liggen. De verfransing van Brussel is met andere woorden allerminst aan banden gelegd met deze regeling!”

Zijn er nog opvallende zaken die vermeld moeten worden volgens u?

“Ja zeker. Zo is er de omzendbrief Peeters die er gelegen heeft! Deze brief die vooral voor de faciliteitengemeenten belangrijk was en die een soort waakhond was wat het respecteren van de taalwetten betreft, vervalt nu volledig. De kandidaat burgemeesters van Franstalige partijen in deze zes gemeenten worden nog wel benoemd door de Vlaamse Regering (die uiteraard bevoegd is voor deze Vlaamse gemeenten), maar ze kunnen een eventuele niet-benoeming aanvechten bij een tweetalige kamer van de Raad van State. Ook kunnen ze onbenoemd burgemeestertje spelen, maar mogen (stel u voor zeg!) de titel ‘burgemeester’ niet gebruiken…”

U nam de term Wallo-Brux in de mond.

“Wel het is natuurlijk zo dat dit akkoord de positie van de Vlamingen in Brussel enorm zal verzwakken. Vanuit de Zes kunnen de Franstaligen stemmen op Franstalige lijsten in Brussel. Dat is één. Ten tweede heeft men de lijstverbinding verboden. Dat wil zeggen dat Vlaamse partijen in Brussel geen kans op overleven hebben. Brussel zal zo volledig verfransen op termijn.

Ten derde richt men nu een ‘metropolitane gemeenschap’ op. Deze gemeenschap omvat alle gemeenten uit Brussel, Vlaams-Brabant én Waals-Brabant. Uiteraard zullen de Franstaligen in deze ‘grondwettelijke gemeenschapsinstelling’ stilaan de meerderheid hebben en ligt zo de weg open voor de uitbreiding van Brussel. Wallonië is met andere woorden de aanhechting van het Brussels Gewest bij Wallonië aan het voorbereiden.”

De betoging in Linkebeek aanstaande zondag komt dus geen dag te vroeg?

“Zeker niet, en ik hoop dat duizenden, zo niet tienduizenden Vlamingen de weg naar Linkebeek zullen vinden!”

Bedankt en tot zondag!

(lees ook de persmededeling van het Vlaams Belang)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: