Vlaams Belang en N-VA delen kritiek RechtsActueel op steun Oost-Afrika

Toen de grote hysterie begon rond de hongersnood in Oost-Afrika maakte RechtsActueel daar enkele belangrijke bedenkingen bij die hier en hier te lezen vallen. Ondertussen kunnen we vaststellen dat de twee Vlaams-nationalistische partijen Vlaams Belang en N-VA ons daarin volgen.

Op de gemeenteraad van Bilzen op 6 september 2011 haalde gemeenteraadslid en Kamerlid Annick Ponthier uit naar de gemeenteraad die blindelings steun verleent aan de inzamelingsactie. Dat hulpverleners worden geterroriseerd, een groot deel van het voedsel nooit de bevolking bereikt, etc… (u kan het allemaal in ons artikel erover lezen) kan een extreem-linkse organisatie als Oxfam niet schelen.

Ook de N-VA is zeer kritisch over de hulpverlening aan Oost-Afrika. Zo stelde Kamerlid Ingeborg De Meulemeester in een persmededeling van 13 september 2011 dat we onze ogen niet mogen sluiten voor de grote corruptie in Somalië en de verstrekkende gevolgen daarvan. Tevens wijst ze op de complottheorieën die in Somalië verspreid worden, zo zou de hongersnood een christelijk complot tegen de moslims zijn, waardoor hulpverleners het leven zuur, of erger, gemaakt wordt.

Met RechtsActueel zijn we uiteraard blij dat onze kritiek bijval heeft gekregen uit de twee Vlaams-nationalistische partijen. Wij doen verder met kritieke bedenkingen te maken waar de gewone media dat niet wil of durft.