N-VA spreekt zich uit tegen shariah-rechtbank Borgerhout

Kamerlid Jan Van Esbroeck (N-VA) sprak zich, naar aanleiding van de oprichting van een shariah-rechtbank te Borgerhout, uit tegen dit soort intiatieven. “Rechtbanken worden opgericht door een meerderheid“, zo stelde hij. Tevens hekelde hij Monica De Coninck (SP.a) die enthousiast was over “intiatieven die bemiddelen” zoals deze rechtbank.

“Sharia4belgium wil certificaten uitschrijven na rechtspraak. Die moeten worden nageleefd volgens het islamitische geloof. Volgens De Coninck is dit allemaal zo erg niet, maar ze vergeet dan wel dat er al een soort van religieuze politie bestààt die actief is in haar stad” zegt Van Esbroeck. Tevens waarschuwt hij dat dit een grote stap is naar de islamisering van onze maatschappij.

Wij geven Van Esbroeck volledig gelijk, maar wijzen er toch ook op dat het Vlaams Belang dit soort kritiek al jaren terecht formuleert. Dit soort intiatieven geeft zij die waarschuwen voor islamisering enkel maar gelijk.

2 comments

  1. Dat Harmonica De Coninck dat doet is enkel te verklaren door haar rood plat machiavellistisch electoraal opportunisme, cfr gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, vermits enkel politiek benoemde autochtonen nog SOS-cistisch stemmen dient het allochtoon bevolkingssegment naar de mond gepraat en de hielen gelikt te worden en uiteraard massaal vreemdelingen geimporteerd en per OCMW getrakteer verwend te worden, dat is immers investeren in het eigen Rood Politiek Benoemd Postje.

Comments are closed.