Vlaams gezag over Linkebeek bedreigd / Vlaamse Volksbeweging roept op voor betoging 18 september

Zoals bekend voeren de Waalse partijen momenteel onder leiding van de Waalse politicus Di Rupo de druk op om het gezag van de Vlaamse regering over een deel van ons Vlaamse grondgebied uit te hollen.  Aanvaarden dat iemand anders dan de Vlaamse regering beslist over de benoeming van burgemeesters betekent dat bij een splitsing van België het gezag van Vlaanderen over die gemeenten betwistbaar is, en zij dus via een referendum aansluiting bij Wallobrux kunnen eisen.  Er is dus maar één antwoord mogelijk: neen en non.  Voor de uitvoering van een arrest moet in een rechtsstaat geen prijs betaald worden.  Dat Open VLD, CD&V, SP.a en Groen zelfs maar bereid zijn over zoiets te praten is al te veel.

De betoging in het bedreigde Linkebeek op 18 september is dus meer dan ooit nodig en elke echte Vlaming moet daar zijn.    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) verspreidt volgende oproep:

Zoals jullie wellicht al vernamen, trekt op zondag 18 september een grote Vlaamse betoging dwars door Linkebeek achter de slogan “Gedaan met geven en toegeven!”. Vorig jaar waren jullie er al bij tijdens de betoging in Vilvoorde voor de splitsing van BHV en vermoedelijk moeten we jullie niet overtuigen van het feit dat de toestand dit keer nog veel gevaarlijker is voor Vlaanderen. Onze slogan is daarom een duidelijke boodschap aan alle Vlaamse partijen, maar vooral aan zij die nog geloven dat een compromis met de Franstaligen mogelijk is Vlaanderen geen schade berokkent.

Schrijf jezelf daarom met vrienden en familie in (indien nog niet gebeurd) om met de bus naar Linkebeek te komen op www.dwarsdoor.be en versterk samen met duizenden andere Vlamingen de stem van zij die vinden dat het gedaan moet zijn met geven en toegeven! Wie wil kan ook met het openbaar vervoer of met de auto komen. We zorgen in elk geval voor voldoende parkeergelegenheid, maar de juiste locatie wordt nog besproken. We verwijzen hiervoor dan ook naar www.dwarsdoor.be.

 Stuur dit bericht zeker door, want het is vijf voor twaalf.

 Tot in Linkebeek!

 Met vriendelijke groeten

 Secretariaat VVB  T: 03/320.06.30 E: bussen@dwarsdoor.be  Vlaamse Volksbeweging vzw Passendalestraat 1A 2600 Berchem