Sla en stamp mensen het ziekenhuis in: ga daarna rustig naar huis

Wat mensen doen op een vrijdagavond, zijn uiteraard onze zaken niet. De ene blijft thuis, de andere gaat naar de cinema, sommigen trappen dan mensen in elkaar en nog anderen gaan rustig op café met vrienden. Dit laatste was ook het plan van de 18-jarige Maurien De Smeth, die op 2 juli met vrienden iets ging drinken met vrienden in Geraardsbergen.

Dit eindigde in mineur aan het stationsplein, waar ze belaagd werden door een bende “jongeren”, onder leiding van een 25-jarige man van Turkse afkomst die bekend staat om zijn gewelddadige uitlatingen. Zij waren dan weer het “trappen mensen in elkaar”-gedeelte van plan. Maurien vroeg de man dapper hen met rust te laten en keerde de bende de rug toe. Blijkbaar had deze bende niet veel anders te doen en haalt Maurien onderuit met een trap tegen haar onderbeen, gepaard met nog een resem stampen en slagen.

Gevolg: dubbele openbeenbreuk en acht maanden revalidatie. De dader werd die avond nog gevat door de politie maar u kent het verhaaltje ook wel: die avond kon hij terug gaan en staan waar hij wou. De vader roept, volledig terecht, op tot het harder aanpakken van zulke criminelen. Met RechtsActueel zijn wij van het principe dat een harde aanpak begint bij het gewoon al vasthouden van criminelen. Maar ja, wie zijn wij dan ook weer?

8 comments

 1. Groot gelijk “Den dezen” !!!!
  We hebben een nieuwe “VMO” nodig of een “Vlaamse Defensie Liga” die het gespuis met gepaste munt kan terugbetalen.
  Wanneer gaan de Vlamingen eindelijk eens beseffen dat ze moeten vechten voor hun rechten i.p.v. telkens hun pamper vol te sch*t*n !!!!!

 2. Jammer genoeg moest haar vader al direct lopen lullen van”wij zijn zeker geen racisten”, als er dan al slachtoffers moeten zijn dan hoop ik maar dat het er gene zijn “van ons”.

 3. Sommigen zouden dan nog Turkije bij het Verenigd Europa willen. Hoeveel maal zouden dergelijke laffe aanvallen tegenover telgen van het Eigen Volk mogelijkerwijze dan kunnen vermenigvuldigd worden en niet alleen in onze, dan tot stand gekomen, Vlaanderen Vrijstaat ?

 4. Ja, waarom niet… Als er toch geen reactie volgt… Eigenlijk kan je maar hopen dat ze ooit op een persoon, groepje stuiten die hen de baas is en hen een koekje van eigen deeg geven… Maar ja, zulke personen hebben er een oog voor om te weten wie zwakker is dan hen.
  Het blijft een laffe daad die hardhandig de kop dient ingedrukt te worden… Dus inderdaad beginnen met hen vast te houden…
  Wat ben je toch een straffe vent als je een achttienjarig meisje in elkaar kunt stampen!

 5. Laten oppakken door de para’s, bajonet op het geweer en manu militari overhandigen aan Armeniers of Koerden, die nog een historisch appeltje te schillen hebben met de Turken, die wij NIET in het Europees Gedoe willen !

 6. Weeral geen autochtonofoob racisme zeker ? Vermits kennelijk noch de Parketten noch het C.G.K.R. zich ooit lijken te willen bekommeren om autochtonofoob racisme, wat blijkbaar zou kunnen aangetoond worden door ontstentenis van enigerlei relevante jurisprudentie ter zake, zou het nuttig kunnen zijn dat een parlementair hierover eens de Premier (namens C.G.K.R.) en de Minister van Justitie (namens de Parketten) duchtig aan de tand voelt over wat minstens de schijn wekt flagrante “discriminatie op basis van (autochtone) afkomst” te zijn. Het mag niet opgaan dat racisme enkel vervolgd wordt op basis van het bevolkingssegment waaruit men stamt of in functie van de sterkte en de lengte van de arm(en) der daarmee verweven lobby !

 7. Stuur hem terug naar Turkije en laat hem daar maar de grote jan uithangen. Het zal rap gedaan zijn. Dat linkse pamperbeleid hier is degoutant.

 8. Een botte schande. Maar de Vlamingen zijn ook te braaf. De familie en vrienden van Maurien zouden niet alleen moeten oproepen tot een hardere aanpak, want daar komt toch nooit wat van; ze zouden iedereen moeten oproepen om een week later te betogen op dezelfde plek tegen Turks straatgeweld. Of een Vlaamse vereniging zou zoiets telkens moeten doen wanneer ergens een Vlaming door allochtonen in elkaar wordt getimmerd, net zoals de English Defense League (EDL).

Comments are closed.