Maandagavond in Sneek drongen twee gemaskerde mannen de woning binnen van voorzitter Jelle Hiemstra van de Statenfractie van de PVV in Friesland. Ze mishandelden daarna de politicus en diens vrouw. Ze droegen ijzeren staven met zich mee, belden eerst rustig aan, om na het opengaan van de deur op de weerloze man en zijn vrouw in te slaan. Een bijzonder brutale en gewelddadige actie, die tot op heden nog door niemand is opgeëist.

Het bewuste Statenlid is al een tijdlang onderwerp van een lastercampagne gevoerd door de lokale afdeling van de Anti-Fascistisch Actie. De AFA is een extreemlinkse organisatie met een zeer gewelddadig verleden. Vanaf het moment dat Hiemstra op de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen stond is de lokale afdeling AFA Fryslân actie gaan voeren. In februari van dit jaar werden de woning van Hiemstra en diens auto beplakt met AFA-posters. Hiemstra deed daarop aangifte wegens smaad. Bij zijn werkgever, het Marne college in Bolsward, werd eveneens actie gevoerd tegen Hiemstra, die daar als economieleraar werkt.

De lokale afdeling van de AFA zegt overigens niet verantwoordelijk te zijn voor deze mishandeling. En daarbij vertelde een woordvoerder op de Friese radio dat ze tegen het gebruik van geweld zijn. Het is goed te lezen dat deze mishandeling wordt veroordeeld, maar dat de AFA tegen geweld zou zijn, dat is gezien het verleden van deze organisatie, op zijn zachtst gezegd nogal onwaarschijnlijk.

Het openbaar ministerie heeft de zaak in onderzoek. Ze denkt overigens in het kader van het onderzoek dat er zowel een persoonlijke wraakactie als een politiek motief aan ten grondslag ligt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: