Waarnemend burgemeester Damien “eierkop” Thiéry had voor de Gordel laten weten dat elke politieke eis taboe was en elk Vlaams symbool ook. Voorpost liet dat niet over zich gaan en trok uiteraard, gewapend met Vlaamse Leeuwenvlaggen, naar Linkebeek. Daar werden zij wel geëscorteerd en in de gaten gehouden door de politie, maar arrestaties volgden niet. Thiéry is nu boos.

Voorpost zong voor het gemeentehuis de Vlaamse Leeuw, wat voor Thiéry ronduit een schandaal is. Volgens Thiéry had de korpschef, Luc Breydels, iedereen wel goed op de hoogte gebracht van de richtlijnen, maar werden deze niet gevolgd. Breydels verdedigt zijn mannen door te stellen dat arrestaties tot incidenten hadden kunnen leiden. De hoofdtaak van de politie is behoud van de veiligheid, die niet in gedrang kwam door Voorpost. Ergo, geen Voorposters werden gearresteerd.

Thiéry viseert echter niet de korpschef, die wel heeft gezegd de verantwoordelijkheid op te nemen, maar de individuele agenten op het terrein. Hij heeft daarvoor klacht ingediend bij Comité P. De reden hiervoor is dat in Franstalige media weeral, in goede Milles Collines-stijl, een ronduit hysterische reactie kwam. Agenten uit Linkebeek werden afgeschilderd als extremisten, racisten en, nog het ergste van allemaal blijkbaar, flaminganten. Men kan dan twee dingen doen: of zijn politie aanpakken of klacht indienen tegen de schandalige berichtgeving. Stuk parvenu van een kleinburger Thiéry kiest uiteraard voor het eerste. Agenten die flaminganten niet keihard aanpakken zijn blijkbaar geen goede agenten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: