Voormalig Vlaams Belanger en Vlaams parlementslid Karim Van Overmeire treedt toe tot de N-VA. Reeds enkele maanden waren er gesprekken om met zijn lokaal initiatief Aalst Anders & Beter in samenwerking met de N-VA naar de verkiezingen te trekken. Nu stapt hij, met zijn medestanders, naar de N-VA.

Dit wist Sarah Smeyers (N-VA) te melden. Zij sprak ook van een belangrijke aanwinst voor de lokale N-VA-afdeling. Karim Van Overmeire komt uit de radicale Vlaamse Beweging, zo is hij bijvoorbeeld oud-praeses van NSV!-Gent. Hij brak vorig jaar met het Vlaams Belang. Zijn overstap verantwoordde op zijn webstek.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Karim Van Overmeire naar N-VA”

 1. Dames en Heren, waarde landgenoten. Er heerst onder u een absolute onwetendheid over waar het in de politiek op alle niveau’s alleen en uitsluitend om gaat: postjes, zitjes, mandaatjes. Eigen portemonee eerst. En als er toch goedmenende mensen tussen zitten worden ze buiten het “cordon scandaleux” in een “cordon sanitair” gestoken. ,Begrijpe wie kan, ik niet!

  1. U vergeet nog iets beste Marc: eigen-navel-eerst! Betreffende Karim, wiens werk ik in het verleden altijd al respecteerde, is het natuurlijk zo klaar als een klontje dat de brave ziel mee in het bestuur wil. Zijn eigen project was een doodgeboren kind. Al denk ik niet dat het hem ooit te doen was om dat aalst anders en beter gedoe. Neen, net zoals bij Stevenheydens zal de lijst-Dewever al wel veel langer in beeld zijn geweest.

   Mij niet gelaten, maar momenteel zit Karim wel in het VP dankzij de VB-kiezer. Als hij enig eergevoel had dan deed hij wat hij van anderen ooit eiste: Zijn zetel aan de partij laten. Maar neen, zoveel ideologie heeft men natuurlijk niet… Trouwens, heeft men als VB-er wel ideologie als men de partij verlaat om het vervolgens bij een lijst te gaan proberen die godbetert (cfr. Bourgeois) ooit het vb middels het EVRM buiten de wet wilde plaatsen? Heeft Karim die goede boeken schreef over Vlaamse onafhankelijkheid wel iets te zoeken bij een partij die persconferenties geeft over confederalisme? Heeft Karim de voortrekker van de Vlaamse onafhankelijkheid wel iets te zoeken bij een partij die alle moeite van de wereld doet om toch maar NIET te moeten zeggen dat België moet barsten? Heeft Karim als gewezen ‘vb-huis-ideoloog’ wel iets te zoeken bij een partij die open en bloot dweept met het liberalisme? Bij een partij waarvan de leider opkijkt naar een duits beleid dat zeer hard knaagt aan sociale verworvenheden?

   Getuige me dunkt van weinig zelfrespect! Of heeft Dewever ondertussen het roer al omgegooid en is hij van plan het cordon met de ‘marginalen’ (zijn woorden) te doorbreken?

   Neen! Marc heeft gelijk, bij het VB zijn er jammer genoeg door de jaren heen velen die ook en vooral aan hun eigen inkomen-eerst zijn beginnen denken.

Trending

%d