ACV wil duurdere dienstencheques: ‘anti-werknemer en anti-gezin’, zegt VSV

Naar aanleiding van een studie over de kostprijs van de dienstencheques pleit ACV-voorzitter Cortebeeck voor het duurder maken van de dienstencheques en dus voor een maatregel die lijnrecht ingaat tegen de belangen van de Vlaamse werknemers en gezinnen die vaak dankzij de dienstencheques de combinatie werk-gezin draaglijk kunnen maken.

Er kwam meteen een scherpe veroordeling door de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV).  ‘Het ACV vergeet dat de dienstencheques er kwamen vanwege het ruime circuit aan zwartwerk, circuit dat bestaat vanwege de verpletterende belastingdruk op lonen in dit land waaraan volgens het ACV nooit iets mag veranderen. Het standpunt van het ACV voor duurdere dienstencheques is anti-werknemer en anti-gezin, en de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) wijst dat dus volledig af’.

Als het ACV op zoek is naar ‘besparingen’, dat het dan akkoord gaat de uitbetaling van de werkloosheidsgelden weg te halen bij de drie bonden en toe te vertrouwen aan de al bestaande Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen; dat kan een pijnloze besparing van vele tientallen miljoenen opleveren, zo klinkt het nog.

En er is nog een tip voor andere inkomstenbronnen voor de staat: ‘Het ACV zou ook openheid kunnen geven over zijn zwarte miljardenrekeningen in het buitenland, beleggingen en bezittingen en kunnen beginnen daarop belastingen te betalen; als superrijke vakbond kan het ACV zo de overheid aan vele miljoenen euro’s extra inkomsten helpen…’