Ludo Van Campenhout (waarschijnlijk) naar N-VA

Het hing al een beetje in de lucht, maar in september zou Van Campenhout officieel overstappen naar N-VA. Zijn overstap zou er dan een jaar na zijn uittreden bij OpenVLD komen.

Reeds snel na zijn uittreden wist Ludo Van Campenhout vriend en vijand te verbazen met de opmerking dat hij altijd al een Vlaams-nationalistische overtuiging had. Even werd gesproken over een overstap naar SP.a, maar nu zou hij toch gekozen hebben voor N-VA. In de OpenVLD was hij even de rijzende ster binnen de Antwerpse afdeling, maar na reeds meerdere persoonlijke problemen, werd hij uiteindelijk finaal gebruskeerd door Annick De Ridder, die ondertussen ook uit de Antwerpse gemeenteraad is gestapt. Zij het vanwege onverenigbaarheid met persoonlijke beroepsactiviteiten.

In september wordt de overstap pas officieel bekend gemaakt, maar de wandelgangen hadden het bericht reeds verspreid dat Van Campenhout voor N-VA zou gaan, tot weinig mensen hun verbazing.