Ook Utrechtse PvdA smijt met geld

De partij voor de allochtonen, vroeger voor de arbeiders, smijt eigenlijk overal waar ze aan de knoppen zit met geld. Liefst uiteraard naar groepen waarvan ze bijna zeker weten dat deze ook op de partij gaan stemmen. Je zou het cliëntisme kunnen noemen. Geenstijl kwam kortgeleden met wederom een treffend artikeltje over de zoveelste ´geldsmijtzaak´ van een lokale afdeling van de PvdA, ditmaal in Utrecht.

Dit hing samen met een stichting van een zeer orthodoxe moslim, die o.a. geen handen van vrouwen wilde schudden. Naast dat de stichting ook niets uitvoerde, waren er ook wat vragen over waarom mensen met dergelijke opvattingen gesubsidieerd zouden moeten worden. De gelden werden via een soort achterbuurtenfonds verdeeld.

Aanvragen zoals die van JIA worden betaald uit een krachtwijkenfonds met dezelfde regels als het uitstrooigeld dat in Utrecht Leefbaarheidsbudget (LBB) heeft. Da’s gratis geld voor buurtbbq’s en Iftarmaaltijden.

Lees het hele bericht op Geenstijl.

Overigens is de Burgemeester van de stad Aleid Wolfsen (uiteraard PvdA) ook in opspraak geraakt, vanwege een (vermeende) poging tot het intimideren van een journalist van de lokale Tv-zender. Eerder in 2009 had Wolfsen ervoor gezorgd, dat de oplage van huis-aan-huisblad Ons Utrecht werd vernietigd. De krant had een artikel geschreven waarin een bestuursrechtdeskundige zei dat Wolfsen een deel van zijn compensatie voor woonkosten ten onrechte heeft ontvangen.

Dit soort strapatsen van de partij zijn echt onbehoorlijk en nog vervelender in tijden van economische crisis. Echter is er ook positief nieuws, dat we enkele journalisten hebben rondlopen die de partij durven te bekritiseren en ook onwelgevallige artikels publiceren. Laten we hopen dat die zo kritisch blijven, ondanks de druk die er wordt uitgeoefend.