Laat politici ravage fruitplantages opruimen

Pascal Monette, voorzitter van het OCMW in Sint-Truiden, en schepen van Economie Pascal Vossius willen werklozen en leefloners verplichten om de ravage op de fruitplantages in hun streek op te ruimen. Dit in ruil voor hun uitkering want zij hebben toch tijd genoeg. Er is echter een beter plan.

Men zoekt in andere woorden, zoals toch uitgedrukt door Monette en Vossius, mensen die ondanks een inkomen op de kosten van de gemeenschap niets te doen hebben. Maar waarom niet direct gaan voor zij die het meeste teren op de gemeenschap zonder daar iets voor terug te doen? Stuur de dames en heren van het federale parlement “de boer op”. Ondertussen klagen zij reeds een jaar steen en been dat zij niets te doen hebben, dat de politiek vervreemdt van de gewone man. Tegelijkertijd hebben de boeren onzekerheid over hun oogst en zitten zij met een hele hoop ravage.

De oplossing is simpel. Dat de beroepspolitici voor één keer de handen uit de mouwen steken en de velden intrekken. Zo kunnen ze eens zien wat het is om een echte ravage op te ruimen. Misschien krijgen ze nog werklust om de financiële en institutionele ravage, die zij reeds generaties opbouwen, op te ruimen.