De Moslimomroep en bedenkingen bij subsidies

De Moslim Televisie en Radio Omroep zal vanaf 18 september beginnen met haar activiteiten. De erkenning hadden ze al sinds 1 januari, maar er was nog onduidelijkheid over subsidies. Net voor de Zevende Dag, om 9:45 zal de MTRO beginnen met uitzenden met als onderwerp de Ramadan.

Prijs hiervan? € 117.964,50 per jaar. Nadat we hier bericht hadden over de subsidies van DeWereldMorgen (die met € 220.000 nog meer krijgen) doet dit ons serieuze vragen stellen over het subsidiebeleid van de overheid. Wanneer men enerzijds klaagt over het gebrek aan geld om de uitgaven te dekken, maar ondertussen wel ruim subsidieert, dan is men op z’n minst toch wel onderhevig aan een serieuze zinsverbijstering.

Organisaties als de MTRO, DeWereldMorgen, etc… zijn immers, als zij een maatschappelijk segment vertegenwoordigen, toch wel zeker in staat zichzelf te bedruipen? RechtsActueel werkt zonder € 1 subsidie en slaagt erin te blijven bestaan met een zéér degelijk aantal bezoekers. Is het dan echt nodig om andere initiatieven zo zwaar te subsidiëren?

One comment

  1. Waar zitten onze politiekers om dit aan de kaak te stellen ?????

Comments are closed.