U zal ze zeker al gezien hebben; de beelden van juichende mensenmassa’s in Libië die vieren dat Khadaffi’s regime z’n laatste uren ingaat. Dat de reguliere media wel eens durven liegen, dat weten we ondertussen al wel. Maar de manipulatie rond deze oorlog begint ondertussen wel groteske vormen aan te nemen. Getuige onder andere onderstaande foto van beelden die BBCWorld vanuit Tripoli uitzond. Nu ja, “Tripoli”…


Herkent u deze vlaggen als vlaggen van de Libische rebellen? Als u nee antwoordt, dan hebt u groot gelijk. De vlaggen van de Libische rebellen zijn immers rood, zwart en groen met een witte maan in het midden. Dit zijn oranje, witte en groene vlaggen. Wanneer u goed kijkt naar de vlag die het meest links in beeld is, dan ziet u dat dit de Indische vlag is. De juichende mensen in Tripoli blijken Indiërs te zijn…

De populariteit van de rebellen onder de Libiërs zou ondertussen ook maar matig zijn. Volgens Lizzie Phelan, journaliste voor PressTV, was de populariteit van Khadaffi onder Libiërs na de NAVO-aanvallen zelfs gestegen. Veel van de vlot Engels sprekende (hieronder meer) rebellen zouden ook door Amerikaanse schepen aangevoerd worden via de haven van Tripoli vanuit onbekende locaties.

Tevens is het opvallend, zoals reeds eerder gezegd op deze webstek, dat men overal in Libië maar mensen blijft vinden die vlot Engels spreken en er blijkbaar duizenden Libiërs met Twitter zijn. Dit in een land waar in 2010 slechts 5% van de bevolking toegang had tot internet. Het aantal Twitteraars daaronder was zo klein dat men zelfs geen percentage kon berekenen. Khadaffi verbande tevens alle westerse talen uit het onderwijs en media, maar opeens duiken er duizenden Libiërs op die zeer vlot Engels spreken en dit via duizenden Twitter-accounts gebruiken om hun boodschap te verspreiden.

Ook is het opvallend hoe de rebellen vooral mensen uit het oosten zijn. Van de tribale milities, die de sterkste factor vormen in Libië, is er enkel gesproken toen zij hun steun uitspraken voor Khadaffi. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat de Libische rebellen controle hebben over het tribale grondgebied. Een ander betwijfelbaar feit zijn de bombardementen van Khadaffi’s luchtmacht op burgerwijken waar het wel heel stil is over geworden. Bewijzen hiervoor zijn nog steeds niet getoond.

Dat Khadaffi niet echt de perfecte heerser was, dat zal men niet kunnen ontkennen. Maar hier wordt een zeer smerig spel gespeeld. En het is zéér betwijfelbaar of wij als Europeanen hier wel de gevolgen van gaan willen dragen…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Manipulatie in berichtgeving over Libië”

  1. […] Discussies vaak vervoegd door Libische rebellen. Wat de zaak nogmaals opmerkelijker maakt. Wij rapporteerden immers ook in het verleden over het gebrek aan technologie dat desondanks niet de rebellen en de Libische […]

  2. […] Oorspronkelijk geplaatst door denkimi wie gaat er khadaffi opvolgen denk je? ik geloof niet dat de plaatselijke bevolking beter af gaat zijn door een machtswissel. het enige wat zal gebeuren is een vervanging van het ene corrupte regime door een ander. dat of complete anarchie. Bij het invoeren van een burgerlijk democratisch regime, nog de volgende bedenking: "Een keer in de zoveel jaar beslissen welk lid van de heersende klasse het volk in het parlement onder de duim zal houden en onderdrukken: daarin bestaat het wezen van het burgerlijk parlement." Citaat van Vladimir Lenin. Boem patat er knal op. Ook interessant: http://rechtsactueel.wordpress.com/2…pulatie-libie/. […]

  3. Objectief-correct dus niet politiek-correct

    het is de NATO alleen te doen om zijn petroleum af te pakken want die Flurk van Syrie bakt het ven bruin en die katen ze gerust want die heeft immers geen petroleum . NATO : totentrekkers !

Trending

%d