Ilse Uyttersprot: et alors?

Het filmpje is ondertussen uitgebreid rond gegaan op internet. Wij dienen dan ook geen diepgaande (sorry) beschrijving meer te geven van de reden waarom de carnavalsstoet te Aalst volgend jaar veel torens zal hebben. Maar goed, genoeg gelachen ermee. Wat toont dit gedoe aan?

Ilse Uyttersprot reageerde met de woorden die François Mitterrand ook ooit bezigde: “Et alors?” En ze heeft gelijk. Indien we het private leven van alle politici eens zouden uitpluizen, dan zou Towergate verbleken bij wat anderen flikken. Ilse Uyttersprot die in private sfeer seks heeft op een toren of politici die via het bed naar de top geraken, terwijl ze in het openbaar preken over de vrouw die geen puur lustobject is.

Het gebeurt niet vaak, maar Ilse Uyttersprot is een politica die zowaar iets verstandigs heeft gezegd: “Et alors?” Dat politici de toekomstige generaties opzadelen met een enorme schuld, dat de migrantenwijken in sommige steden tikkende tijdbommen zijn, etc… is blijkbaar geen nieuws. Want er heeft iemand seks gehad op een toren…

8 comments

 1. Het is al eerder opgemerkt maar ik wil het herhalen: het gaat om een publieke plaats waar ook mensen met kinderen kunnen komen. Welke normen en waarden hanteer je als je dit doet? Het is niet voor niets verboden; stel dat we allemaal ‘spannend’ buiten gaan seksen. Ik vind het volkomen misplaatst voor een burgemeester die het dan ook nog denkt af te doen met “Et alors?” Welke normen en waarden hanteert ze verder in de uitoefening van haar beroep? Houdt ze zich dan wel aan de regels of interesseren die haar dan ook niet?

 2. Het gebeurde in Spanje. Niet op het strand van Lloret de Mar, waarvan de burgerij schande spreekt over het bandeloze gedrag van de noord-europese jeugd, maar in Navarra bovenop een cultureel monument. Mevrouw Uyttersprot heeft ons fijntjes op de hypocisie gewezen die ons tijdens het ouder worden vergiftigt. We blijven dezelfde primitievelingen, maar proberen het met het stijgen der jaren wat chiquer te verpakken.

 3. Wat mij zo opvalt in het standje dat op de videoclip te zien is, dat het er allemaal zo harteloos, compleet passieloos en liefdeloos aan toe gaat. Net alsof de man zijn krant aan het lezen is en de vrouw patatten aan het jassen. Diegene die er wellicht op dat ogenblik het meeste passie aan heeft beleeft moet de cameraman wel zijn geweest.

  Op het einde ruikt die man dan nog even aan zijn vingers, vermoedelijk uit vrees aan zijn exhibitionistisch vervelend sexevent [gaaap] er nog een vuile geslachtsziekte aan over te houden. Gewoon dégoûtant gesmodder van het laagste niveau. Het argument van “het zijn mijn zakens” gaat niet op natuurlijk. Als je geen publiek wilt schokkeren, ga je ook niet in het publiek liggen neuken. En dan had ik het niet eens over de voorbeeldfunctie van de burgemeester.

  1. het gaat er toch niet om hoe het er uitziet? Of het het nou passieloos of vol passie is; het is volkomen ongepast om je zo te gedragen in een openbare gelegenheid

 4. Of men dit ganse gebeuren sensationeel, spannend of als vulgair bestempeld speelt geen rol. Ik vermoed, dat de meeste burgers( zeker de wat oudere, hier niet kunnen om lachen, en ook deze mensen hebben rechten) Volgens de wet is dit openbare zedenschennis.De plaats is een toeristisch druk bezochte omgeving, en niet ergens diep in een bos waar geen mens voorbijkomt. Indien het hoofd van de politie van Aalst dit als privé-zaak bestempeld (wat het niet is) en er geen kwaad in ziet, dan stel ik me de vraag waarom de andere burgers zich nog aan de wet zouden moeten houden?
  Deze eerst reaktievan de burgemeester is hopelijk te wijten aan een schock-effekt, anders getuigt het van een enorme arrogantie tov de burgers.

 5. Sex in het openbaar betreft géén private aangelegenheid, dat is het nu net!

 6. Je laten afpalen op een openbare toeristische plaats is natuurlijk niet echt een privaat gegeven meer.
  Openbare zedenschennis noemen ze dat in Algemeen Nederlands.

Comments are closed.