Fortis en Dexia blijken belangrijke leningen te hebben opgenomen bij de Amerikaanse Federal Reserve. Fortis leende om boven water te blijven zo’n 26,3 miljard dollar, Dexia deed hetzelfde voor 58,5 miljard dollar. Het nieuws komt er tijdens grote kritiek op de aanpak van de Federal Reserve.

In totaal leende de Amerikaanse Federal Reserve 1,2 biljoen dollar uit tijdens de crisis, waarvan de helft aan buitenlandse banken zoals Dexia en Fortis. Die laatste twee banken hebben echter nooit iets gemeld aan de buitenwereld hiervan. Hun reactie daarop? Niemand heeft het ook gevraagd en dus hebben zij het eigenlijk nooit echt geheim gehouden.

Ondertussen heeft Dexia haar schuldenclaim bij Lehman Brothers verkocht aan de Britse sectorgenoot Barclays. In totaal zouden er nog voor 2 miljard dollar aan Belgische schuldenclaims tegen Lehman Brothers circuleren. Op globaal niveau zou het zo’n 850 miljard dollar zijn. Schuldenclaims waar ondertussen olijk mee gehandeld wordt, zo’n 36,5 miljard dollar aan schuldenclaims is ondertussen is ondertussen reeds verhandeld. Het massaal verkopen van schulden die niet zeker terugbetaald worden, het toont aan dat de banken nog niet veel geleerd hebben…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: