PVDA Amsterdam smijt met belastinggeld

Gisteren werd wereldkundig gemaakt dat de gemeente Amsterdam in vijf jaar ruim 255.000 euro aan wachtgeld heeft betaald aan oud-raadsleden. Alleen al in 2010 werd door de gemeente ruim 66.000 euro uitgekeerd aan tien vertrokken volksvertegenwoordigers. Dit is dan een probleem met het overmatig gebruik van een gemeenteregeling, waar uiteraard vooral door de linkse volksvertegenwoordigers gebruik van wordt gemaakt, maar er zijn de afgelopen jaren helaas nog veel zorgwekkendere zaken voorbij gekomen.

Begin van deze maand bleek de voormalig penningmeester Sharda P. van de PvdA-fractie Amsterdam-Zuidoost van de eigen partij ruim 20.000 euro te hebben gestolen. Daar kwam de partij niet zelf achter, maar ze werd getipt door de ING-bank die in 2009 enkele verdachte transacties had opgemerkt. De vrouw moest zich vorige week voor de de Amsterdamse politierechter verantwoorden voor de diefstal. Het geld is ondertussen nog steeds zoek.

Een maand geleden in juli, bleek dat het stadsdeel West van Amsterdam 300.000 euro had uitgegeven voor activiteiten in een lokaal jongerencentrum. Echter het dit centrum bleek al lang – vanwege een brand – te zijn gesloten. Er was kortom veel geld betaald terwijl er helemaal niets voor werd gedaan. En het stadsdeel zelf bleek dit ook helemaal niet te controleren, het publiek werd erop gewezen na een rapportage op de lokale zender AT5.

Drie korte berichten over de maanden juli en augustus, die wel signaleren dat er in Amsterdam met belastinggeld wordt gesmeten. Dankzij de linkse bureaucratie en de verafrikanisering van de stad zelf, belanden miljoenen euro´s op plaatsen waar ze niet eigenlijk niet horen. Of is belastinggeld verkwanselen eigenlijk gewoon een linkse hobby?

One comment

  1. Sossen en geld hé, en dan nog liefst geld waar ‘n ander voor heeft gewerkt.

Comments are closed.