3 oktober 2011: proces tegen Eddy Hermy (N-SA)

Bent u van (extreem-)linkse strekking? Dan mag u gerust wetenschappelijk onderzoek vernietigen, oproepen om mensen uit de Europese Commissie te ontvoeren (en daar nog subsidies voor krijgen ook) of zoals Yves Desmet zeggen dat op “extreem-rechts” slaan niets uithaalt, maar wel leuk is. Hoort u niet bij de politiek-correcte kant van het politieke spectrum en hebt u een uitgesproken mening? Dan hebt u ook ineens een probleem.

N-SA staat erom bekend om wel eens scherp en controversieel uit de hoek te komen. Men zou er van uitgaan dat zij, of men nu akkoord is of niet, dat mogen doen aangezien onze maatschappij er één is waar vrije meningsuiting wordt gewaarborgd. Eddy Hermy, hoofdcoördinator N-SA mag nu het tegengestelde ervaren. Enkele van zijn uitspraken op hun jongerencongres zijn blijkbaar genoeg voor een dagvaarding: “Wie krijgt de jobs? Wie krijgt het geld? De immigrant! De illegaal” is de eerste.  De tweede “Onze arbeiders, jong en oud, worden geminacht en vernederd. Door vreemde elites worden ze in het gezicht gespuwd” is de tweede uitspraak, die echter zo uit een toespraak van een vakbondsmilitant, PVDA’er of andere “aanvaarde militante strekking” zou kunnen komen. Een derde uitspraak, “meisjes door vreemdelingenbendes [worden] verkracht en geschoffeerd” is dan weer een letterlijk citaat uit Knack. Kunnen we dan ook een proces tegen dat magazine verwachten?

Het is ronduit schandalig, al kunnen we ook niet zeggen dat we verrast zijn, dat men voor zulke uitspraken direct moet voorkomen. Dat men eens gaat rondwandelen in café’s in Antwerpen Noord of andere gelijkaardige wijken, men zou genoeg processen kunnen uitschrijven. En dan hebben we het niet eens over de Vlaamse café’s, maar allochtone zaken waar men hun mening verkondigt over de andere etnische minderheden.

N-SA zelf heeft nu een boetefonds: BE98 7380 1464 4493 en zal ook op 3 oktober voor de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brugge om 9 uur protesteren tegen dit proces.

2 comments

 1. Ik dank de kameraden van Rechts Actueel voor hun steun.
  Eenheid in de strijd is dan ook belangrijker dan persoonlijke resentimenten cultiveren.

  1. Beste Eddy,

   ‘Eenheid in de strijd’ begint bij Uw eigen. Gezien Uw niet aflatende aanvallen op collega nationalisten (Waarbij U zeker niet wakker ligt van een leugentje meer of minder) toont U daarin alvast niet het goede voorbeeld.

   Ik moet niks van het Uw nsa leugenbrij weten en vind de toespraken die U geeft beneden alle peil, toch blijf ik, zoals ik al eerder aanhaalde, de mening toegedaan dat ook U het recht heeft dit te doen zonder staatsbemoeienis.

Comments are closed.