De dag voor de medewerkers aan de IJzerwake begon vroeg. In de vroege ochtend stond iedereen, de éne al vlotter dan de andere, op en begaf zich naar het ontbijt. Direct daarop begaf iedereen zich naar de IJzerwake om daar de taken verdeeld te krijgen. Reeds in de vroege ochtend liet het warme weer zich gelden en zou dat de ganse dag door blijven doen.

Medewerkers verspreidden zich over de ganse weide en niet snel daarna begonnen de eerste mensen toe te stromen. Zodra de bussen aankwamen, werd het druppelsgewijs binnenstrommen van mensen eerder een grote stroom aan volk. Sommigen alleen, sommigen met enkelen en sommigen in groep (de Belfortploeg zijnde de grootste opvallende uiteraard). Uiteindelijk zouden volgens de pers een 5.500 mensen aanwezig zijn. De verkoop van individuele kentekens, die elke bezoeker immers moet kopen, in acht gehouden, moet er eerder aan zo’n 6.200 mensen gedacht worden.

Toespraken waren er dit jaar van de hand van Johan Sanctorum en Wim De Wit, die laatste zijn uitspraak “Vlaanderen moet los van dit Griekenland aan de Maas” vond dan ook de meeste weerklank in de berichtgeving. De traditionele doden- en bloemenhulde verliep zoals alle jaren waardig. Maar wat vooral opviel was de “militantentractor” met daarop verenigingen als NSV!, KVHV, Voorpost, TAK en VNJ die wel leek te schreeuwen “Wij trekken de boer op met onze boodschap“. Na de ceremonies trok iedereen zich terug richting grote tent, al bleef het merendeel van het publiek wel buiten van de zon genietigen. Als RechtsActueel hadden we desondanks niet te klagen, onze affiches van Wim Maes kende gretig aftrek!

Wij hebben ons alvast goed geamuseerd op de IJzerwake, al is er nog wel links en rechts ruimte voor wat aanpassingen in onze visie. Maar laat dat de pret niet bederven, op naar een volgende IJzerwake, de Vlaamse onafhankelijkheid en de vereniging der Nederlanden!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “IJzerwake 2011”

  1. Toon Masscho, Berendrecht.

    DANK aan alle medewerkers !!!

Trending

%d