Voor de vijfde nacht op de rij zijn er in de Duitse hoofdstad Berlijn meerdere auto’s in vlammen opgegaan. Daarmee ligt het totaal rond de zeventig auto’s die sinds dinsdag in brand zijn gestoken. Tot op heden heeft nog geen enkele groepering zich gemeld, die hier achter zouden zitten, ook is bij de overheden niet bekend wie er voor verantwoordelijk is. De politie was ook de afgelopen vrijdagnacht met veel menskracht op straat aanwezig. Toch kon zelfs de aanwezigheid van een helikopter nieuwe brandstichtingen niet voorkomen.

Het stadsbestuur heeft inmiddels een speciale recherche-afdeling ‘brandende auto’s’ in het leven geroepen. Daarbij gaf ze wel aan dat een totale bewaking van Berlijn natuurlijk een onmogelijke zaak is. Afgelopen donderdag heeft Bondskanselier Angela Merkel de brandstichtingen veroordeeld. ‘Mensenlevens worden in koelen bloede op het spel gezet’ zei ze. De burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, veroordeeldt deze brandstichtingen ook en liet optekenen dat ‘de ontwikkeling hem zorgen maken, maar dat de politie het volle vertrouwen verdient‘.

Volgens de politie is er geen verband met de rellen in Londen, hoewel ook Berlijn enorme aantallen immigranten kent. Wat wel opvalt, is dat het om overwegend auto’s van Duitse makelij gaat die worden getroffen. Het zou zouden dus zomaar acties van de ‘anti-Duitsers’ kunnen zijn, een stroming binnen Duits extreemlinks, producten van het Amerikaanse heropvoedingsprogramma. De politie gaat er echter van uit dat het om individuen gaat die geen banden met extreemlinks hebben. De bewoners en de eigenaars van de auto’s zijn uiteraard ontevreden dat de politie nog altijd niemand heeft weten op te pakken.

Beelden brandende auto’s in Berlijn:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Wederom brandende auto’s te Berlijn”

  1. Toon Masscho, Berendrecht.

    Ik vind RECHTS ACTUEEL ‘n heel goede webstek, maar soms ,zoals in dit artikel, storen mij
    de fouten. Ik weet wel dat het allemaal vrijwilligerswerk is, en dat de beste stuurlui…,maar toch durf ik hopen dat U, in de mate van het mogelijke, rekening zal houden met mijn goedbedoelde kritiek. Vergeet niet dat de vijand meeleest. Veel succes verder, HOUZEE !!!

  2. Alfred Bruszewski

    Het klinkt misschien “vreemd” Echter, met betrekking de gebeurtenissen in Londen, Madrid en Berlijn – Ik denk dat de kracht van “inspirerende vandalisme” zijn hetzelfde.

Trending

%d bloggers liken dit: