De samenstelling van de Libische rebellenmacht is al vaak het onderwerp van discussie geweest. Dat iemand als Khadaffi een controversieel figuur is, kan gerust gezegd worden. Maar de man was wel één van de weinige leiders in de islamitische wereld die zonder scrupules hard optrad tegen de islamisten (en de massamigratie aanpakte). Het Westen steunt nu blindelings de rebellen tegen zijn bewind, maar de vraag is of dat wel een goed idee is.

Zo is er Abdel-Hakim, één van de Libische leiders van de opstandelingen, die in een vraaggesprek met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore toegeeft dat hij destijds 25 mensen heeft gerekruteerd voor Al-Qaida in Oost-Libië om tegen de Westerse troepen in Irak te vechten. Enkele van die 25 mannen zouden nu actief zijn in de strijd tegen Khadaffi. Daarvoor was hij ook actief in de strijd tegen Westerse troepen en hun Afghaanse bondgenoten in Afghanistan tot hij in 2002 in Peshawar werd gevangengenomen. Wanneer verder gevraagd, vermeldde hij dat de militanten van Al-Qaida net zoals de rebellen in Libië goede moslims zijn. Ook de uitgewezen Britse islamist al-Muhajiroun sprak reeds zijn uitgebreide sympathie uit voor de Libische rebellen.

Dan is er Abu Yahya al-Libi, een Libisch militant van Al Qaida, die de rebellen opriep om het gevecht verder te zetten. Verliezen zou immers volgens hem betekenen dat het islamisme door Khadaffi opnieuw de kop wordt ingeslagen. Een verslag opgesteld door de Amerikaanse militaire academie te West Point bevestigt deze visie. Bijna 20% van de buitenlandse islamisten die kwamen vechten tegen de Amerikanen in Irak waren van Libische afkomst. Deze mannen zouden nu voor een groot deel actief zijn tegen Khadaffi, met wapens en geld gekregen van het Westen.

Ondertussen is ook de Moslimbroederschap in de rebellengebieden terug zeer actief. Al-Amin Bilhaj, één van de leiders hiervan, sprak reeds zijn hoop uit dat de rebellen Libië zouden besturen volgens de sharia. Ondertussen is een routekaart uitgelekt van de rebellen, een 14 pagina’s lang, waarin wordt beschreven dat zij Libië willen besturen volgens de wetten van de sharia.

Met dank aan de NAVO uiteraard…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Libische rebellen willen sharia”

  1. […] Libische burgeroorlog, waar wij reeds over schreven, lijkt in een beslissende fase te zijn gekomen. Rebellen zouden nu vanuit de zee en vanuit het […]

Trending

%d