Roberto Maroni, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken liet gisteren weten dat er sinds het begin van dit jaar ruim 48.000 gelukszoekers vanuit de Noord-Afrikaanse landen Libië en Tunesië naar Italië zijn vertrokken. De immigratiestroom kwam op gang na de ontstane onrusten in Tunesië en Libië. Alleen al dit weekeinde arriveerden zo’n 2000 gelukszoekers op het Italiaanse eiland Lampedusa, tussen Sicilië en de Noord-Afrikaanse kust.

Volgens de statistieken van de Italiaanse overheid zijn vanuit Libië 24.769 gelukszoekers naar Italië gekomen. Vanuit Tunesië kwamen er nog eens 23.267. Volgens Maroni zijn ruim 13.600 van de 48.000 gelukszoekers teruggekeerd. Tegen het einde van het jaar moeten 30.000 mensen zijn teruggekeerd.

In Nederland is er weinig mededogen voor de golven van immigratie die de Italianen moeten verwerken, ikzelf bezocht in Nederland een steunbetuiging van Voorpost aan de Italianen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Bijna 50.000 gelukszoekers van Afrika naar Italië”

  1. Mededogen? Voor immigratie? Ongelofelijk.

Trending

%d