Seefhoek in het verzet! Vreemdelingen tegen junkies: stadsbestuur is grote schuldige!

De Seefhoek in Antwerpen-Noord haalde de voorbije dagen nog maar eens de nationale media. Weer waren de drugdealers en junkies de hoofdrolspelers. De winkeliers van de Handelsstraat en omgeving waren de overlast beu en namen het heft in eigen handen. Wat velen echter niet weten is dat de winkeliers uit die omgeving jarenlang zelf voor overlast zorgden.

Als we spreken over ‘Antwerpse’ winkeliers die in het verzet gaan tegen de drugoverlast dan is dit niet correct. De Handelsstraat (en omgeving) herbergt namelijk amper nog ‘Antwerpse’ winkeliers. De voorbije decennia is deze winkelbuurt getransformeerd van een mooie Antwerpse wijk tot een vuil en chaotisch winkelcentrum dat je kan terugvinden in verschillende Marokkaanse, Turkse of Afrikaanse steden.

Het is ook net om die reden dat deze buurt criminaliteit aantrok en in het verlengde daarvan, de hele drugproblematiek. De vreemde winkeliers die stapje voor stapje de buurt innamen lapten zelf jarenlang de wetgeving aan hun laars. Controles waren in deze buurt zeer gering en de Vlaamse winkeliers vertrokken één voor één uit deze buurt die aan haar lot werd overgelaten.

Ook de bevolking is in deze buurt is veranderd van ‘Vlaams’ naar een mix van allerlei Afrikaanse en Aziatische volkeren. De enkele Vlamingen die niet het geld hebben om de buurt te verlaten zien de situatie met lede ogen aan.

En dan kwam er de enorme overlast met de drugdealers en junkies. Hierover berichtten we nog vrij recent op deze webstek. De Stad Antwerpen deed een schijnbeweging om die problematiek, die zich situeert rondom het De Coninckplein, aan te pakken. De realiteit leert ons iets anders.

Deze week explodeerde uiteindelijk dan toch de situatie. De winkeliers en buurtbewoners verenigden zich en gingen de drugcriminelen te lijf. Uiteraard reageerde de politie verbolgen: “Als er problemen zijn moet men ons steeds verwittigen.” Maar net dàt is één van de problemen: “Als we de politie bellen, ” zo zeggen de winkeliers en buurtbewoners, “dan komen ze niet of ze komen veel te laat.”

Hoe je het ook draait of keert, de grote verantwoordelijke voor de malaise in deze buurt is het stadsbestuur zelf. Decennialang socialistisch bestuur hebben er voor gezorgd dat de Seefhoek een door en door vreemdelingenbuurt en criminele buurt is geworden. De problemen die er nu zijn geraken niet opgelost door buurtpatrouilles, BIN’s, extra politiecontroles of overleg met de buurt.

De problemen die er nu zijn dienen operationeel verwijderd te worden. Junkies en dealers moeten permanent uit de buurt weggehaald worden en criminelen, illegalen en zo meer dienen volgens de wet aangepakt te worden en eveneens uit de buurt te verdwijnen. Dat is de enige garantie om van deze buurt terug een leefbare buurt te maken. Ondertussen is het afwachten tot de volgende explosie die deze buurt in vuur en vlam zet. (hopelijk figuurlijk)

 

 

 

2 comments

  1. De vreemde winkeliers tonen hier wel de juiste weg, met name terugvechten en niet rekenen op politiekers of politici!
    Maar dat zal wel niet lukken voor de al te brave Vlaming, die laat liever op zijn kop schijten en vlucht weg.

  2. Ach laat ze elkaar maar afmaken ze zijn goed bezig daar gewoon zorgen dat je daar niet woont in die buurten .
    Want de Stad en Politie kakken in hun broek als er vreemdelingen in betrokken zijn zo is het toch al enige tijd bezig.
    Mijn ogen zijn al bijna 20 jaar open hier dus veel zal niet meer moeten aangeleerd worden vrees ik.
    Nog enkele jaren misschien voor de echte bom barst??.

Comments are closed.