Golf van rellen en plundering in vooral Manchester en Birmingham

In Londen werd afgelopen nacht bewezen dat de enige manier om plunderaars en brandstichters te stoppen het inzetten van meer blauw op straat is: de komst van 16000 agenten zorgde er daar voor dat de rust relatief (en blijvend?) weerkeerde. Maar de rellen, die in Londen gestart werden door zwarten uit solidariteit met een doodgeschoten zwarte gangster, breidden zich nu uit naar de rest van het land. Er werd geplunderd en gevochten in Nottingham, Leister, Gloucester en Liverpool, maar de zwaarste rellen lijken zich toch te hebben voorgedaan in Manchester en Birmingham.

In Manchester werden winkels geplunderd en in brand gestoken, in Birmingham werden wagens in brand gestoken en gevochten met de politie. In Birmingham vond het zwaarste feit van de multiculturele geweldgolf plaats tot nog toe toen drie mensen werden doodgereden. Het zou gaan om drie allochtonen die ‘net de moskee verlaten hadden’ om ‘hun eigendom te beschermen’, maar verdere details ontbreken nog; het zou dus evengoed kunnen gaan om plunderaars die door een boze eigenaar werden aangereden. (UPDATE 10/8/2011 ‘s middags: BBC meldt dat getuigen bevestigen dat het inderdaad ging om moslims die hun eigendommen trachtten te beschermen.)

De beelden die intussen uit Londen komen blijven schokken. Zo zijn er de beelden waarop een naakte blanke vrouw te zien is en een naakte blanke man die zich moet uitkleden voor een zwarte.  De exacte toedracht is nog onduidelijk, maat dit lijkt eerdere berichten van de Daily Mail te bevestigen dat op sommige plaatsen blanken door zwarte bendes geviseerd werden vanwege hun huidskleur. Echt racisme in actie… En intussen is in Londen ook de eerste dode gevallen: een jongeman die in zijn wagen werd doodgeschoten.

Verbijsterende luchtbeelden van de schade in Londen zijn hier te zien: http://www.focus.de/panorama/videos/flug-ueber-london-luftaufnahmen-zeigen-ausmass-der-zerstoerung_vid_26394.html

Waar de rellen in Londen duidelijk in hoofdzaak een zwarte zaak waren lijkt het erop dat in de rest van Engeland ook blank tuig zich massaal bij de allochtone relschoppers heeft aangesloten. Dat is helaas geen onbekend fenomeen: ook in onze steden is er blank uitschot te vinden dat met Marokkaanse hufters mee op de pleinen hangt en de boel verziekt…

Intussen zijn de Vlaamse media begonnen met een operatie ‘verzwijg de waarheid’ die zelden gezien is. De relschoppers zijn naar goede gewoonte allemaal ‘jongeren’, waarbij elke verwijzing naar de etnische achtergrond taboe is; en de oorzaak zijn in de beste marxistische traditie allerlei sociaal-economische drogredenen zoals ‘de bezuinigingen door de overheid’.  De onvermijdelijke Brice De Ruyver, de man die het veiligheidsbeleid onder Verhofstadt verknoeide, mag zelfs ongehinderd komen zeggen dat vluchtelingen uit een puinhoop als Afrika in een land als Groot-Britannië met mogelijkheden tot onderwijs, werk en rijkdom ‘geen enkel perspectief hebben.’  Willen ze dan misschien snel terugkeren aub naar de puinhopen van Mogadishu, waar ze allicht méér perspectief hebben?

In de Britse pers worden intussen nagels met koppen geslagen, zoals in The Daily Mail door Max Hastings, die erop wijst dat dit het gevolg is van de linkse afbraak van alle respect voor gezag en waarden, beginnend in het onderwijs en zich uitbreidend tot ouderlijk gezag en ordediensten.

Wie intussen denkt dat iedereen bang binnen blijft heeft het mis.  Na enkele dagen van zware rellen in Enfield hebben honderden Britten er een optocht gehouden, samen met de politie, tegen de relschoppers. 

Uiteraard krijgen deze blanken het verwijt dat ze racisten zijn – maar ze volgen gewoon het voorbeeld van de Turkse Koerden in Londen, die plunderaars met geweld verdreven.  Hun toelichting daarbij was niet enkel dat ze tegen plundering zijn, maar ook: ‘Dit is Turks-Koerdisch gebied.’  Een situatie waar men exotische huurlingen nodig heeft om de muren te verdedigen tegen plunderende barbaren: zocht er nog iemand een vergelijking met de laatste dagen van het Romeinse Rijk?