VRT en Lia Van Bekhoven hebben plezier over rellen Londen: ‘winkelen zonder betalen’

Terwijl mensen ternauwerdood ontsnappen aan het vuur, agenten het slachtoffer van moordpoging zijn en mensen hun levenswerk zien opgaan in de vlammen beleven de VRT en de knalrode Lia Van Bekhoven gelukkig toch ook wat plezier aan de Londense rassenrellen.

In een vraaggesprek na het nieuws gisterenavond op Radio 1 had Lia het eerst op een vrolijk toontje over ‘jongeren die nu op zoek gaan naar een paar nieuwe sportschoenen’.  Het ontlokte geen kritische vraag van de VRT-journalist, maar enkel gegrinnik.  Meteen daarna had leuke Lia het over de plunderingen als ‘winkelen zonder betalen’.  Ook dat leidde tot hilariteit bij de VRT-interviewer.

 

En tenslotte kwam de uitsmijter: de VRT-journalist vroeg uiteraard niet naar de oorzaak, maar wel ‘hoe dat nu moet met de Olympische spelen’, en daarop antwoordde Lia Van Bekhoven dat de politie ‘zonder aanleiding nu mensen aan het fouilleren is op straat, en dat zet veel kwaad bloed’.  Moordpoging op agenten, brandstichting, plundering en grof anti-blank racisme:  volgens de ongetwijfeld niet slecht betaalde correspondent van de rode staatszender is de oorzaak dus… de politie.  Ongelooflijk.

UPDATE: Met dank aan onze reaguurders de juiste link met vraaggesprek vanaf 10.50:  http://internetradio.vrt.be/radiospeler/v2_prod/wmp.html?qsbrand=11&qsODfile=/media/audio/r1vand18u-18u30-080811

One comment

Comments are closed.