In quasi alle steden van Vlaanderen ligt de anarchistische (krakers)beweging zo goed als lam in de goot. In Gent echter lijkt deze ‘beweging’ springlevend. Vorig academiejaar werden de plaatselijke NSV- en KVHV-afdelingen meermaals aangevallen en bekogeld met ‘verfbommen’, eind vorige week trokken de anarchisten een spoor van vernieling door Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent en zonet vernamen we het nieuws dat krakers aan de Stropkaai in Gent de inboedel van ‘hun’ kraakpand vernielden en op straat gooiden omdat ze bericht kregen dat ze het pand dienden te verlaten.

Tijdens de vernielende ‘tocht’ vorige week donderdagnacht spoten de ‘helden’ graffiti op verschillende gevels en garagepoorten. Telkens vermeldden ze Engelstalige leuzen tegen het kapitalisme en tegen armoede. Leuzen waar velen het mee eens kunnen zijn, maar de manier om de boodschap over te brengen verschilt lichtelijk. Ook werden dure wagens gevandaliseerd. Zo vond een eigenaar van een BMW zijn wagen terug met platte banden en op de achterruit de boodschap:”Fuck off!”

Wat het kraken betreft is Gent koploper qua aantal kraakpanden en ook de agressieve uitstraling van de krakers in Gent is berucht. Men kan er overigens van uit gaan dat het bij de beschadigingen van de gevels en wagens in Sint-Amandsberg en het nu net verschenen bericht van het kraakpand aan de Stropkaai om dezelfde anarchisten gaat. De link overigens met de beweging rond de bezetting vernieling van het Lappersfortbos kan men evengoed leggen. (na hun bezetting in dat bos aan de rand van Oostkamp/Brugge, was het bos gedecimeerd) De anarchistische krakersbeweging in Vlaanderen is niet zo groot, maar handelt zeer agressief en vernielzuchtig. Een harde aanpak tegen dit crapuul is o.i. dan ook hard nodig!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: