Zware rassenrellen in Londen (Tottenham)

Delen van de Londense wijk Tottenham, ernstig ‘multicultureel’, zijn vorige nacht herschapen in een echt oorlogsgebied.  Politievoertuigen werden aangevallen en in brand gestoken, hetzelfde lot onderging een typisch Londense tweedekkerbus, en ook winkelpanden werden geplunderd en platgebrand.  Beelden van de BBC doen aan oorlogsgebied denken.  De daders van de rellen zijn vooral allochtoon, de politie is vooral blank.

Aanleiding voor de rellen was het doodschieten van een 29-jarige man, Mark Duggan, bij een politiecontrole.  Volgens de Daily Mail stond de man bekend als gangster, en schoot hij als eerste op de politie;  op een foto maakt hij trouwens met de vingers een revolver-gebaar.  De juiste omstandigheden van de schietpartij worden nog onderzocht, maar de meute heeft daarop blijkbaar niet gewacht om keet te schoppen.

De rellen roepen herinneringen op aan de gruwelijke moord op agent Keith Blakelock in 1985 in dezelfde wijk.  Na gelijkaardige rellen werd de agent omsingeld door een bende zwarten, gewapend met machetes, messen en knuppels; men sneed hem vingers af en hij werd vervolgens vermoord bij een poging om zijn hoofd af te hakken.  De moordpoging op een tweede agent mislukte maar net.

Ook al moeten in de buurt vele mensen weten wie daarbij betrokken was, geen van de moordenaars werd tot op heden gevat.  Laten we hopen dat de rellen van dezer dagen geen nieuwe slachtoffers maken bij de moedige politiemensen die trachten in de door de politici geschapen multiculturele nachtmerrie recht en orde te bewaren…

One comment

  1. Dit gaat in alle Europese landen gebeuren, massa immigratie ondergraaft al 40 jaar het fundament van alle westerse samenlevingen, helaas het experiment is gruwelijk mislukt

Comments are closed.