Dat er vooral in Gent een kleine subcultuur bestaat van extreem-gewelddadige linkse groupuscules die getolereerd worden door stadsbestuur en politie was al langer bekend.  Met een regelmaat van een klok worden Vlaamsnationalisten in het hospitaal gemept, en zelfs ruiten en auto’s van café-eigenaars waar een Vlaamse student al eens een pint drinkt moeten eraan geloven.

Doorgaans blijven de extreem-linkse dapperen anoniem maar nu heeft er toch eentje het hoofd boven water gestoken.  Dominique Willaert  hield een toespraak op de Gentse Feesten en publiceerde een tekst op de linkse website www.dewereldmorgen.be – gesteund door het ACV – waarin hij de nationalisten uitroept tot de vijand, geweld verheerlijkt en zelfs oproept tot de ontvoering van de Europese Commissie en van Europees Parlementslid Jean-Luc Dehaene.  Dat doet denken aan de terreur van de Rote Armee Fraction, die – zoals Willaert blijkbaar wil – destijds zakenmensen ontvoerde.

Ziehier een citaat:

(…) De arbeider – die tot flexibilisering wordt gedwongen – wordt dagelijks geweld aan gedaan. Het hoge aantal stressproblemen, zijn een gevolg van dit geweld. Het onzekere arbeidsstatuut van heel wat werknemers is een andere vorm van geweld, die te weinig als zodanig wordt benoemd en geproblematiseerd.

Het taalgebruik van sommige Vlaams-nationalisten is een andere vorm van een misselijkmakend geweld, want het is gebaseerd op het uitsluiten en discrimineren van anderen – die onze naasten zijn – en op het verheerlijken van het eigen volk en de eigen bodem. (…)

Om tot een werkelijk strijdbare positie te komen, moeten we het geweld en de uitbuiting van het neoliberalisme analyseren en bereid zijn om een deel van onze eigen welvaart op het spel te zetten, willen we overgaan tot wezenlijke veranderingen. (…)

Een strijd die we in de eerste plaats geweldloos trachten te voeren, maar waarbij we het westers taboe dat elke vorm van geweld verbiedt, radicaal overboord gooien. Het verhaal waarbij je na een klets op je gezicht je de dader jouw andere wang aanbiedt, is een Caritas Catholica-fabel, die we best vervangen door uitdagingen als er zijn: het bezetten en gijzelen van de financiële centra en hun hedgefunds, het bekogelen van de ratingbureaus Moody’s en Standard & Poor’s, het saboteren van het IMF, het ontvoeren van de Europese Commissie, het bezetten van de Wetstraat, …

Ten slotte: wanneer het in onze westerse wereld mogelijk is om de Nobelprijs voor de Vrede uit te reiken aan Barack Obama, dan wordt het weldra mogelijk om diezelfde Nobelprijs voor de Vrede uit te reiken aan diegenen die bereid zijn om Georges Forrest, Etienne Davignon en Jean-Luc Dehaene te ontvoeren en een jaar lang op droog brood te zetten!

(Dominique Willaert in een toespraak op de Gentse Feesten, 24 juli 2011 en in een opiniestuk op DeWereldMorgen.be, 28 juli 2011)

Even googlen leert ons dat Willaert zoals verwacht ‘aan cultuur doet’ – en dus allicht van ons belastinggeld leeft.  De Wereld Morgen is dan weer een linkse website die opgezet is door ‘VZW GetBasic’, een club die het logo van een Europees programma vermeldt; dat wijst erop dat de VZW ondersteund wordt door…  de Europese Commissie.

De linkse schaamteloosheid kent dus weer geen grenzen:  schimpen op de boze nationalisten maar tegelijk als culturo wel leven van hun belastinggeld, oproepen tot misdaad tegen de Europese commissie en een Europees parlementslid maar tegelijk wel het handje ophouden bij diezelfde Europese instellingen…

Europees parlementslid Philip Claeys kondigt aan dat hij de Europese Commissie hierover zal ondervragen.  Men kan immers een afkeer hebben van alles waar Jean-Luc Dehaene of de Europese Commissie politiek voor staan, oproepen tot hun ontvoering is duidelijk een brug te ver.  Dat daaraan wordt meegewerkt door verenigingen die Europese subsidies krijgen is al helemaal te gek om los te lopen.

(Eerste bericht op het net:  http://lvb.net/item/8986)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Linkse site DeWereldMorgen roept op tot ontvoering van Europese Commissie en Jean-Luc Dehaene”

  1. Dominique Willaert is artistiek leider van Victoria Deluxe waar Dirk Holemans, oud-voorzitter Groen! na zijn niet-herkiezing voor het Parlement opgevist werd als zakelijk leider.
    Victoria Deluxe wordt zwaar gesubsidieerd door Stad Gent, Provinciebestuur en de Vlaamse Gemeenschap. Ook het OCMW Gent ondersteunt deze armlastige artiesten door staatssubsidies voor culturele ouderenprojecten door te sluizen naar deze sociaal-artistieke linkse club..

  2. Die ontaarde rode meute kent kennelijk geen scrupules, wat uiteraard erg “politiek-correct” is.

Trending

%d bloggers liken dit: