De Grieken willen een gracht gaan graven van maar liefst 120 kilometer lang, 30 meter breed en 7 meter diep. Reden hiervoor; de massale instroom van illegale migranten bij de grens van Turkije trachten tegen te houden. Volgens de Griekse krant To Vima zouden de eerste 14,5 kilometer al zijn aangelegd. Het totale aantal illegale migranten dat in Griekenland binnenkwam was het vorige jaar ongeveer 128.000.

Eerder heeft Griekenland samen met het Europese grensagentschap Frontex de zee- en landsgrenscontroles al aangescherpt. Ze heeft al jarenlang te lijden onder een enorme stroom illegalen en kan dit zelfstandig nauwelijks meer behappen. Recent heeft ze vooral door de crisis in Noord-Afrika en het Midden-Oosten de illegalenstroom zien oplopen. Het land overweegt ook drijvende gevangenissen en voormalige legerbases te gaan gebruiken als opvangcentra voor illegalen.

Begin dit jaar maakte Athene bekend een hek van 12,5 kilometer lang en 3 meter hoog en uitgerust met warmtecamera’s te plaatsen om illegale immigratie tegen te houden. Dat plan stuitte op veel kritiek. Ook kwamen Athene en Ankara overeen dat Turkije haar illegaal in Griekenland verblijvende burgers en bepaalde illegale niet-EU-burgers weer opneemt.

Voorlopig is er nog weinig steun vanuit de Europese Unie gekomen voor voldoende financiële middelen om de immigratie-invasie richting Griekenland te bestrijden. Daarentegen zijn de immigratielobby´s uiteraard boos over dergelijke getroffen maatregelen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Griekenland goed bezig: slotgracht gepland tegen instroom illegalen”

  1. Dat is een efficiente maatregel, waarom kan dat hier niet ?

Trending

%d bloggers liken dit: