Vlaams leeuwtje in Auschwitz: schokkend! (Volgens Walen)

Op de voorpagina van de Waalse krant La Dernière Heure prijkt vandaag zowaar een Vlaamse leeuw.  Tot grote ontzetting van de Waaltjes is er immers een Vlaamse leeuw getoond in…  Auschwitz, het concentratiekamp in Polen.  Enkele Vlaamse toeristen hebben het zowaar gewaagd om, toen ze die plaats bezochten, zich te laten fotograferen met de vlag van Vlaanderen.  Kompleet onschuldig, maar dat is buiten de Waalse hysterie gerekend natuurlijk…  

La Dernière Heure trekt weer alle registers open.  ‘Een nationalistische vlag tonen op een plaats waar miljoenen stierven door het extreme nationalisme’, zo klinkt het hysterisch.  Wat een onzin.  Mag er nog wel een Franse vlag getoond worden in de buurt van Waterloo?  Of een Duitse in de buurt van Bastogne?  En wat met een Amerikaanse vlag in Nagasaki of Hirosjima?  En een Britse in Dresden?

In het artikel wordt eraan toegevoegd dat de Vlamingen met de Vlaamse leeuw geen racistische praat vertelden.  Wat een opluchting.  Wel moet uiteraard de collaboratie erbij gesleurd worden.  ‘ Faut-il rappeler le rôle de certains collaborateurs flamands durant la guerre ?”‘, zo klinkt het.  Tja, geen probleem daarmee, maar mogen wij dan ook even herinneren aan de triomfantelijke intocht van Belgisch topcollaborateur Léon Degrelle in Brussel, toegejuicht door duizenden Franstaligen?  De beelden staan hier.

Hier is de link naar het artikel van La Dernière Heure.

5 comments

  1. La Dernière Heure is geen Waalse krant, maar een Brusselse krant.

  2. Ter info, gaat het hier wel over de “Strijdvlag” en niet over de officiele Vlaamse Leeuw /leeuwenvlag !!!!!

  3. @O.Dalor, niemand verplicht u van hier te komen neuzen hé.

  4. Wie dichtte er ook alweer dat het zo goed was om ‘s avonds in uw hart te kijken. Die dat ook eens, tot haat aanzettende journalisten van Het Laatste Uur. Dan zul je vast ontdekken dat het Waals nationalisme nog veel groter is dan het Vlaamse en dat jullie eigenlik maar de ketels zijn die de pot proberen zwart te maken.

Comments are closed.