Nu de N-VA vrij zeker is van een volgende verkiezingsoverwinning en nadat het Vlaams Belang aankondigde een campagne te gaan voeren “waar over gesproken zal worden”, pakt ook de CD&V uit met een nieuwe start. Niet toevallig vindt deze start plaats in Kortrijk, alwaar de Vlamingen slag leverden tegen de Franse overheersers in 1302.

Met affiches en een filmpje worden de CD&V sympathisanten uitgenodigd om op zaterdag 27 augustus naar Kortrijk af te zakken alwaar een ganse dag kan gevierd, gegeten en gedronken worden. De CD&V bestaat dit jaar blijkbaar 10 jaar (sinds de naamsverandering). Het programma is dan ook zeer uitgebreid en er is werkelijk voor ieder wat wils.

Vlaams karakter

De CD&V is duidelijk van plan om zichzelf een Vlaams jasje aan te trekken op 27 augustus. Onder andere een vrij bezoek aan Museum 1302 staat gepland. We gaan ervan uit dat de partij met deze (inhaal)beweging duidelijk wil maken (aan onder andere de N-VA-kiezers) dat ook de CD&V een Vlaamse reflex heeft. Zeker nu de CD&V alsnog (wie had eigenlijk anders verwacht) aan de onderhandelingstafel zit, hebben ze een schijnbeweging als deze nodig om hun zogezegde Vlaams karakter aan te tonen.

We denken echter dat het voor de CD&V een hopeloze poging wordt om Vlaams-nationale stemmen binnen te rijven. Wouter Beke ziet het anders: “Ik ben ervan overtuigd dat met het programma en de bestuurscapaciteiten die we hebben over de verschillende regio’s, we terug de plaats van een echte volkspartij kunnen innemen. Ik hoop natuurlijk wel dat we dat veel sneller kunnen doen dan binnen 10 jaar.”

Vlaamse volk

We gunnen het de CD&V natuurlijk, net zoals we het elke (centrum/rechtse) Vlaamse partij gunnen! Maar de CD&V zal toch moeten kiezen tussen enerzijds het Belgisch establishment en anderzijds het Vlaamse volk met zijn terechte Vlaamse eisen! Een spreidstand is niet de meest ideale manier om aan politiek te doen en de Vlaming heeft daar overigens geen enkele boodschap aan.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d