Vlaams Belang Jongeren op zomeruniversiteit in Knin (Kroatië)

Zopas keerden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) terug van hun zomeruniversiteit die dit jaar doorging in de stad Knin in Kroatië.  40 jonge nationalisten namen deel en combineerden politieke vorming met kameraadschap en ontspannende activiteiten.  Ter plekke werd uiteraard druk verbroederd met de Kroaten.

Er waren politieke sessies met o.a. Bruno Valkeniers, Filip Dewinter, Wim Van Dijck, Fré Pas en vele anderen.  Aan het einde van de zomeruniversiteit legden de deelnemers een ‘examen’ af, waarin getoetst werd hoeveel ze van de diverse sessies opgestoken hadden.

RechtsActueel-redacteur Rob Verreycken gaf toelichting bij de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog tussen 1991 en 1995, die door nationalisten in gans Europa met veel sympathie gevolgd werd.  Knin, de stad waar VBJ verbleef, heeft daarin een symbolische waarde:  de socialistisch-Servische agressie werd daar in 1995 besloten met het zegevierend hijsen van de Kroatische banier op het oude fort van Knin door Kroatisch president Franjo Tudman en zijn generaals.

Maar daarnaast genoten de deelnemers uiteraard van het prachtige natuurschoon en de vele culturele trekpleisters van het vrije Kroatië, een gedroomde reisbestemming voor elke Europese nationalist.