Jean-Marie Le Pen over moorddadige gek Breivik in Noorwegen

In een video-vraaggesprek dat verschenen is op zijn persoonlijke blog heeft Jean-Marie Le Pen, oud-voorzitter van het Franse Front National, zich uitgesproken over de Noorse gek Breivik die 77 mensen vermoordde.  Le Pen begint met de verklaring dat de man gek is, en zal hem ook verder aanduiden als ‘moorddadige gek’. 

Vervolgens wijst hij op volgens hem de verantwoordelijkheid van de Noorse regering en samenleving, die te naïef door het leven gaan.  Een eerste voorbeeld daarvan vindt hij dat de agenten in Noorwegen ongewapend zijn, waardoor ook de beveiligingsagent die op het eiland aanwezig was als één van de eersten vermoord werd.  Een tweede voorbeeld vindt hij het onvermogen van de Noorse regering om maatregelen te nemen tegen de massale immigratie, die ‘alleszins in de geest van de moorddadige gek de reden was van de moordpartij’.

Le Pen verwacht tenslotte dat de Noorse regering nu helemaal van koers zal veranderen, en vergelijkt daarvoor met Nederland: ‘Ook Nederland was laks en is na de moord op Fortuyn en Van Gogh helemaal naar een brutale lijn veranderd’.’

RechtsActueel veroordeelt de moordpartij met de grootste nadruk en zonder enig voorbehoud.

Hier het video-interview (over Noorwegen vanaf 3:26)

http://www.dailymotion.com/embed/video/xk7t1p
Le Journal de Bord de Jean-Marie Le Pen n°239 door polecom