Zes wagens uitgebrand in één straat: Antwerpse politie ‘vermoedt’ brandstichting

Voorbije nacht zijn in de Klipstraat in de Antwerpse Seefhoek zes auto’s uitgebrand. De brandweer heeft de wagens geblust en de politie heeft ze dan vervolgens meegenomen voor sporenonderzoek. De politie heeft een ‘vermoeden’ dat het over brandstichting gaat.

Wie Antwerpen kent, die weet dat de Seefhoek niet meteen de meest rustige en veilige buurt is om in te wonen. De criminaliteit piekt er en de politie blijft uit sommige straten weg om de bewoners van die straten ‘niet te provoceren’. U kan het al raden, het aantal vreemdelingen in deze wijk ligt erg hoog en de ‘wijk 2060’ telt dan ook een groot aantal (al dan niet erkende) moskeeën.

 ‘Vermoeden’ dat het hier om brandstichting zou gaan is wel erg politiek correct uitgedrukt. Edoch, zolang de uitslag van het sporenonderzoek niet gekend is gaan we niemand rechtstreeks met de vinger wijzen, maar ook wij hebben zo onze ‘vermoedens’ over wat er daar gebeurd is. De vorige paragraaf staat overigens louter ter illustratie in dit artikel, als u ons begrijpt.