Front Nationaal: Frankrijk moet de hand uitreiken naar Wallonië

De ernst van de crisis in België begint nu ook wel goed bij de buurlanden door te dringen. Op het Nederlandse Journaal kwam de woensdagavond een bijna huilende en radeloze Koning Albert de huiskamers binnen vallen. Vanuit Frankrijk kwam er op dezelfde avond een zeer interessant bericht van de Presidentskandidate van het Front Nationaal, Marine le Pen , aangaande de crisis in België. Er werd een persbericht verspreid met o.a. de volgende regel: 

Indien België kwam tot barsten, indien Vlaanderen zijn onafhankelijkheid nam, een hypothese meer en meer geloofwaardig, zou de Franse Republiek trots mogen zijn van zijn kant Wallonië te verwelkomen. 

Verder kwam er dus de oproep richting de Franse staat van het FN, om de hand uit te steken naar Wallonië. De vraag is natuurlijk of dit een staaltje Frans imperialisme is, of bezorgdheid over het lot van de Walen na België. Maar over het geheel maakt het niet uit, want het dient te worden toegejuicht, dat er velen in Europa gaan nadenken over die situatie na het uiteenvallen van België.