[VIDEO] Schaarbeekse schepen begroet rellende ouders met “As-salāmu ʿalaykum”

De beelden van de rellende ouders aan een lagere school in Schaarbeek kent iedereen ondertussen. Wat er vlak voordien gebeurde is mogelijks nog verontrustender dan de rellen zelf, al verklaart het wel het één en ander. De schepen van Défi, die de verklaring kwam voorlezen dat het bewuste kindje niét zou aangerand zijn, zoals de vreemdelingenouders beweerden, begroette de menigte namelijk met de woorden “As-salāmu ʿalaykum”. Dat is geen Brussels of Frans, maar wel Arabisch en betekent “vrede zij met u“. Beleefdheid? Neen, dit heet ‘omgekeerde integratie’. Met zo’n ‘leiders’ hoeft het niet te verbazen dat Brussel nog amper blanke, Vlaamse inwoners telt. Bekijk en beluister het vooral zelf, hieronder in het filmpje.