[VIDEO] Schaarbeekse schepen begroet rellende ouders met “As-salāmu ʿalaykum”

De beelden van de rellende ouders aan een lagere school in Schaarbeek kent iedereen ondertussen. Wat er vlak voordien gebeurde is mogelijks nog verontrustender dan de rellen zelf, al verklaart het wel het één en ander. De schepen van Défi, die de verklaring kwam voorlezen dat het bewuste kindje niét zou aangerand zijn, zoals de vreemdelingenouders beweerden, begroette de menigte namelijk met de woorden “As-salāmu ʿalaykum”. Dat is geen Brussels of Frans, maar wel Arabisch en betekent “vrede zij met u“. Beleefdheid? Neen, dit heet ‘omgekeerde integratie’. Met zo’n ‘leiders’ hoeft het niet te verbazen dat Brussel nog amper blanke, Vlaamse inwoners telt. Bekijk en beluister het vooral zelf, hieronder in het filmpje.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.